Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, le-a pus gând rău românilor din ţara sa. Deşi aceştia muncesc şi plătesc taxe in Austria, Kurz consideră că nu ar trebui să primească alocaţii pentru copii la nivelul la care acestea sunt acordate austriecilor, ci la nivelul celor din România.

Cu alte cuvinte, ministrului austriac nu i se pare normal ca statul sa plateasca o alocatie de 160 de euro unui copil ai carui parinti muncesc in Austria.

Kurz a explicat pentru postul public de televiziune ORF ca pentru doi copii romani, ai caror parinti muncesc in Austria, statul austriac ofera lunar aproximativ 300 de euro. "Suma aproape corespunde unui salariu mediu din Romania", a spus Sebastian Kurz.

Seful diplomatiei (OVP) doreste ca valoarea alocatiilor acordate de Austria sa corespunda celei din statul de unde provin parintii copiilor respectivi. Astfel, Austria nu ar mai plati aproximativ 300 de euro pentru doi copii romani ai caror parinti muncesc in Austria, ci doar circa 30 de euro.

"Suntem de aceeasi parere cu britanicii: Marea Britanie doreste reforme in cadrul UE si asta trebuie sa se intample rapid", a spus Sebastian Kurz.

Ministrul Muncii, Rudolf Hundstorfer (SPO), a criticat pozitia lui Kurz, prin urmare coalitia de guvernare va purta discutii in aceasta vara pentru a ajunge la un punct de vedere comun asupra acestui subiect, informeaza ziare.com.