Incendiile de vegetaţie au cuprins o centrală termică de pe coasta Mării Egee. Pompierii şi angajaţii au evacuat-o după ce au golit de hidrogen rezervoarele de răcire. Au rămas în urmă stocurile de cărbune şi păcură care este posibil să se aprindă în orele următoare.

 

“Flăcările au intrat în centrala termică de la Kermekoy”, a declarat primarul oraşului Milas, în sud-vestul Turciei, în timp ce agenţiile de ştiri au anunţat că pompierii, poliţia şi muncitorii au evacuat situl industrial, după ce flăcările au cuprins centrala. Nu au fost îndepărtate decât o parte a substanţelor chimice periculoase, aşa cum ar fi hidrogenul din rezervoarele de răcire, dar stocurile de combustibil nu au putut fi evacuate. Centrala foloseşte cărbune şi păcură pentru a produce electricitate.

 

De mai bine de o săptămână, incendiile de vegetaţie din Turcia distrug suprafeţe întinse de pădure de-a lungul coastelor Mării Egee şi Mediteranei.

 

Săptămâna trecută, Turcia a admis că nu are un număr suficient de avioane şi elicoptere pentru a combate eficient flăcările, dar a respins asistenţa oferită de Grecia şi Israel. În final, UE a trimis trei avioane care să ajute lupta cu flăcările.

 

Potrivit Deutsche Welle, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, se afla în mijlocul unui interviu televizat când a început evacuarea. A spus că există riscul ca centrala electrică să ardă, adăugând că din cauza vântului extraordinar, incendiile de vegetaţie nu au putut fi ţinute sub control. Erdogan a respins criticile privind intervenţia ineficientă a guvernului, după ce radiodifuzorii turci au primit avertismente să oprească transmisia de imagini în direct ale incendiilor de vedetaţie, sau reportaje cu oameni care fug de acestea.

 

“Incendiile forestiere sunt o ameninţare internaţională, la fel ca pandemia COVID-19”, a spus Erdogan. “Nu ar trebui să existe loc pentru politică aici”.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro