Forma sprâncenelor este foarte importantă pentru frumuseţea oricărei femei. Dacă ştim să ne pensăm corect, vom vedea că ni se va schimba total înfăţişarea. Ochii vor fi mai bine puşi în evidenţă şi întreaga alură va fi schimbată.
Pentru a avea un efect vizibil, pensatul sprâncenelor trebuie să ţină cont de anumite indicii, în funcţie de forma feţei:
Faţa rotundă
Sprâncenele potrivite această fizionomie sunt cele care urmează o linie ascendentă înspre frunte, mai scurte însă în lungime decât cele exemplificate anterior. Forma unghiulară este recomandată în acest caz, ea putând fi suplinită cu o accentuare a ochilor folosind un contur. De obicei, linia ascendentă a sprâncenelor te va face să pari mai tânără. O greşeală des întâlnită la acest tip de fizionomii sunt sprâncenele subţiri, care vor rotunji faţa în mod suplimentar.
Faţa ovală
Punctul de pornire al sprâncenelor nu trebuie să fie foarte apropiat de colţul interior al ochiului. O formă rotunjită sau o arcuire proeminentă reprezintă două greşeli fatale. La polul opus se situează sprâncenele arcuite subtil, extrem de flatante. Ele oferă expresivitate ochilor şi păstrează faţa în echilibru.
Faţa în formă de pară
Faţă în formă de pară are nevoie de echilibru, fiind mai îngustă în zona frunţii decât în cea a bărbiei. Echilibrul poate fi atins uşor, ajustând sprâncenele. Recomandate în acest caz sunt cele de o grosime medie, dar bine definite şi uşor arcuite. Oferă iluzia lăţimii în zona frunţii. Sprâncenele trebuie să pornească din imediata vecinătate a colţurilor interioare ale ochilor şi să se piardă dincolo de cele exterioare. Ele trebuie să fie extrem de puţin arcuite.
Faţă în formă pătrată
Pentru acest tip de fizionomie, specialiştii recomandă sprâncene groase, cu o arcuire extrem de subtilă, aproape insesizabilă, care să urmeze linia osoasă. Sprâncenele uşor rotunjite oferă în acest caz un look mai inocent. De asemenea, grosimea liniei trebuie adaptată trăsăturilor feţei.
Faţă în formă de diamant
Pentru această alură se recomandă sprâncenele în linii drepte, care formează un mic arc, nu foarte aproape de baza nasului. În acest caz va trebui să ne concentrăm pe scoaterea în evidenţă a ochilor.