Neverland, celebra fermă din California în care a locuit Michael Jackson, va fi scoasă la vânzare şi ar putea atrage oferte de până la 60 de milioane de dolari, având în vedere faima fostului său proprietar, informează dailymail.co.uk.

O sursă a declarat pentru RadarOnline.com că Neverland va fi scoasă la vânzare de Colony Capital - care deţine pachetul majoritar de acţiuni la această proprietate -, după ce a cumpărat ipoteca de 23 de milioane de dolari şi a salvat proprietatea de la închidere în 2008.

Colony Capital a decis să vândă Neverland pentru a acoperii datoriile pe care le-a făcut cu întreţinerea fermei.

Decizia vine după ce copiii cântăreţului au fost implicaţi anul trecut într-un proiect de restaurare a proprietăţii, pentru a-i aduce gloria de altădată.

Neverland este evaluată la 27 de milioane de dolari, dar specialiştii în domeniul imobiliar consideră că pentru această fermă ofertele ar putea creşte chiar şi până la 60 de milioane de dolari, având în vedere că proprietatea i-a aparţinut faimosului "rege al muzicii pop".

Oficiali ai fondului care asigură administrarea averii lui Michael Jackson au declarat că s-au întristat când au aflat informaţia privind scoaterea la vânzare a Neverland, insistând însă că plănuiesc să menţină vie amintirea starului, prin intermediul altor reşedinţe care i-au aparţinut acestuia.

Ferma Neverland - denumită astfel după insula magică din povestea pentru copii "Peter Pan" - este reşedinţa în care a locuit fostul "rege al muzicii pop" între anii 1988 şi 2005, însă proprietatea a fost abandonată după moartea starului, în 2009.

Michael Jackson, care a murit în urma unei intoxicaţii acute cu propofol în 2009, a cumpărat această fermă de 1,2 kilometri pătraţi în anul 1988, pe vremea când se afla în culmea gloriei. Celebrul cântăreţ american a operat o serie de modificări, incluzând pe acea proprietate un trenuleţ pe şine, o grădină zoologică şi un parc de distracţii. Instalaţiile au nevoie de reparaţii, după ce starul a început să aibă probleme financiare.

Deşi ferma Neverland a fost vândută în 2008, cei trei copii ai megastarului - Prince, în vârstă de 15 ani, Paris, în vârstă de 14 ani, şi Blanket, în vârstă de 10 ani -, dar şi mama starului, Katherine Jackson, deţin în continuare o parte din proprietate.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.