Expoziţia “The Human Body”, găzduită de Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, a fost vizitată de un număr de 88.600 de persoane.
Potrivit organizatorilor, 2.600 de vizitatori au trecut pragul expoziţiei “The Human Body” în ultimul weekend, aceştia alăturându-se celor peste 86.000 de persoane, care au vizitat expoziţia de la deschidere şi până vinerea trecută. Dintre aceştia, peste 9. 000 au fost elevi cu vârstele între 7 şi 18 ani.

Cifra a fost apreciată de Eventim drept un record absolut de vizitatori pentru circuitul muzeal român.

Directorul general al Muzeului Antipa, acad. dr. Dumitru Murariu, a afirmat că expoziţia a însemnat “aducerea în atenţia publicului a numelui instituţiei”.

“A fost un punct de atracţie. Este ceea ce aşteptau vizitatorii”, a declarat acad. Murariu, precizând că expoziţia a fost găzduită la propunerea unor români care au vizitat-o în străinătate.

Expoziţia “The Human Body” a prezentat peste 200 de exponate – corpuri umane reale (integrale sau secţiuni) care, prin disecţiile la nivelul organelor şi ţesuturilor oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului corpului omenesc şi a modului în care acesta funcţionează.

Iniţial se programase ca expoziţia să fie deschisă publicului din 22 martie până pe 30 iunie, însă organizatorii au decis să prelungească programul până pe 4 august.

Exponatele au fascinat peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind prezentate în oraşe precum Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende