După aproape 8 luni de la începerea lucrărilor la giratoriul suspendat din dreptul Păuleştiului, construcţia a prins contur. Au fost turnaţi parţial pilonii de susţinere a tablierului. Pe partea dinspre Ploieşti Shopping City au fost ridicate doar armăturile din fier beton, urmând să se execute şi turnarea betonului.

Lucrările pentru primul sens giratoriu suspendat din România au început în septembrie 2013, la doar câţiva kilometri de Ploieşti. Construcţia, finanţată din fonduri europene, supratraversează DN 1B, şi va dura aproximativ doi ani

Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 şi a primit finanţare europeană, valoarea lucrărilor fiind de peste 17,7 milioane de euro. 16,7 milioane de euro sunt asiguraţi din bani europeni nerambursabili şi prin program guvernamental, Consiliul Judeţean Prahova urmând să suporte diferenţa.


Legătura de acces între DJ 102 şi DN1B cele două drumuri se va face prin bretele de acces denivelate şi un pod cu o lungime de aproximativ un kilometru. Inelul giratoriului va avea aproximativ 280 de metri. Giratoriul va înlocui intersecţia semaforizată existentă, separând fluxurile de trafic.

De investiţie vor beneficia ploieştenii, dar şi localnicii din comunele din jur, aproximativ 100.000 de turişti care merg din Ploieşti spre Valea Prahovei, Cheia şi partea de est a ţării, prin Buzău, aproximativ 100 de firme care îşi desfăşoară activitatea în nordul Ploieştiului, participanţii la traficul de tranzit şi operatorii de transport în comun persoane care asigură legătura între Ploieşti si localităţile limitrofe.