Peste 5000 de gospodării din Prahova au rămas fără energie electrică, iar Sinaia este cea mai afectată localitate.

 

Situaţia a fost cauzată de fenomenele meteo extreme. În momentul de faţă, câteva mii de gospodării din mai multe localităţi ale judeţului Prahova nu au alimentare cu energie electrică, precizează G4 Media.

 

Conform datelor furnizate de ISU Prahova, este vorba despre 5238 de consumatori afectaţi de pana de alimentare cu electricitate, în localităţile Sângeru, Chiojdeanca, Mireş şi Lapoş.

 

Comarnic: un stâlp de electricitate s-a prăbuşit, în urma ploilor torenţiale

Din cauza ploilor abundente, în oraşul Comarnic, un stâlp de electricitate s-a prăbuşit. De asemenea, mai multe gospodării au fost inundate.

 

Pompierii au fost nevoiţi să acţioneze pentru evacuarea apei din 3 locuinţe din Buşteni, Azuga si Breaza şi o anexă gospodarească din Comarnic.

 

Sinaia rămâne cea mai afectată localitate din Prahova: acţiunile de curăţare şi evacuare a apei sunt îngreunate de ploaia care nu se opreşte

În cursul zilei de azi, 12 decembrie, Primăria Sinaia a venit cu informaţii suplimentare. Reprezentanţii a declarat că, în urma ploilor abundente de azi-noapte, mai multe străzi şi gospodării au fost afectate.

 

Autorităţile au explicat faptul că apa adunată de pe versanţi s-a infiltrat în beciuri. Curţile au fost inundate, iar unele zone au devenit greu accesibile.

 

”Astfel, pe unele străzi din Cartierul Platou Izvor, s-au adunat aluviuni. Canalele şi rigolele s-au înfundat şi nu au mai făcut faţă debitului crescut al apei. Primăria oraşului acţionează, la această oră, cu oameni şi mai multe utilaje în zonele afectate pentru soluţionarea problemele apărute. Se lucrează la decolmatarea rigolelor, îndepărtarea resturilor vegetale şi aluviunilor aduse de şuvoaie. La această ora acţiunile de curăţare şi evacuare a apei sunt îngreunate de ploaia care nu se opreşte”, a transmis duminică după amiază, Primăria Sinaia.

 

 

 

 

Sursa: www.zin.ro