IJP Prahova a anunţat, într-un comunicat de presă, problemele descoperite de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova la Centrul de Creşe din subordinea Primăriei Ploieşti. Publicăm integral comunicatul IJP Prahova: 

La data de 6 decembrie a.c., procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova, delegaţi în cadrul unui dosar penal, au efectuat 20 de percheziţii la sediul a 7 instituţii publice şi la domiciliul a 13 persoane, angajate în cadrul acestora, bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de serviciu.

26 de persoane au fost conduse la sediul unităţii de parchet în vedere audierilor.

Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2017 şi până în prezent, 6 persoane având calitatea de administrator a unor instituţii publice şi o persoană având calitatea de director şi-ar fi însuşit produse alimentare destinate preparării hranei copiilor dar şi produse pentru igienizarea spaţiilor unde se desfăşurau activităţile antepreşcolare.

De asemenea, în aceeaşi perioadă una din persoanele bănuite ar fi oferit diverse sume de bani în mod repetat cât şi bunuri materiale pentru a nu fi luate măsuri împotriva acestora şi totodată ar fi pretins sume de bani pentru înscrierea copiilor la creşă.

În urma percheziţiilor a fost ridicată o cantitate însemnată de bunuri, care a putut fi provenită din activitatea infracţională, dar şi 28.105 euro şi 18.864 de lei.

Până la acest moment s-a estimat un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei.

În urma administrării probatoriului au fost reţinute pentru 24 de ore, 5 femei cu vârste cuprinse între 33 şi 65 de ani.

Ulterior, faţă de femeia în vârstă de 65 de ani s-a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar în cazul celorlalte 4 a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare în formă continuată, luare de mită în formă continuată şi dare de mită în formă continuată.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.