Autorităţile au continuat verificările în cazul zecilor de containere încărcate cu deşeuri aduse din Germania, care ar fi trebuit să ajungă la o firmă din Ploieşti. Alte 300 de tone de gunoaie, inclusiv baterii şi bucăţi de azbest, au fost oprite la Constanţa.

 

“În data de 10.05.2021, în continuarea cercetărilor în cazul din 07.05.2021, poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, şi a unui reprezentant al Agenţiei FRONTEX, au identificat alte 15 containere sosite din Germania, pentru aceeaşi firmă de pe raza judeţului Prahova care efectuează activităţi de import în România.

 

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal şi hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii şi bucăţi de azbest, în cantitate de aproximativ 300 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României.

 

Şi în acest caz, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa”, a anunţat Poliţia de Frontieră.

 

Până în prezent, Garda Naţională de Mediu a dispus returnarea a 35 containere din acest lot, în perioada următoare rămânând de verificat alte 55 de containere expediate din Germania, menţionează şi Garda de Mediu Constanţa.

 

De asemenea, în cauză sunt derulate investigaţii de către poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor folosirea de acte nereale şi încălcarea regimului deşeurilor. Bunurile vor fi returnate la expeditor.

 

Alte 200 de tone de deşeuri, care ar fi trebuit să ajungă la aceeaşi firmă, din Ploieşti, au fost oprite de autorităţi în cursul săptămânii trecute.

 

Şi în aprilie, la Constanţa a fost descoperit un transport de deşeuri aduse din Germania şi care ar fi urmat să fie aduse la o firmă din Ploieşti, deşi ele nu puteau fi valorificate în instalaţia de reciclare a societăţii în cauză.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.telegrama.ro