A fost scandal duminică seară la Spitalul Judeţean Ploieşti. Rudele unei femei decedate din cauza coronavirus au făcut scandal, fiind nevoie de intervenţia Poliţiei şi a Jandarmeriei pentru a potoli incidendul.

Conform unui comunicat al IJP Prahova, duminică seara, "în jurul orei 20:30, poliţiştii din cadrul Secţiei Nr.2 Poliţie Ploieşti, au fost sesizaţi cu privire la faptul că, mai multe persoane s-ar manifesta zgomotos în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Poliţiştii, împreună cu jandarmi şi reprezentaţi din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat că mai multe persoane, fiind aparţinători ai unui bărbat de 54 de ani, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, tulbură liniştea şi ordinea publică.

De asemenea, un tânăr ar fi aruncat cu o piatră în momentul manifestărilor şi ar fi lovit una dintre ambulanţele parcate în curtea spitalului.

În cauză au fost aplicate 5 sancţiuni la Lg 61/1991 şi 10 sancţiuni la Lg 55/2020 în valoare de 15.000 de lei şi întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Totodată cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi luarea măsurilor legale în consecinţă.

Reamintim cetăţenilor că suntem la datorie şi aplicam legea în litera şi spiritul ei.
"

De asemenea reprezentanţii Jandarmeriei au intervenit cu trei echipaje, fiind aplicate patru sancţiuni în valoare de 800 de lei.