La nivelul judeţului Prahova, în data de 22 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 1773 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieşit de sub această măsură 87 persoane şi au intrat alte 233. În carantină instituţionalizată se află 19 cetăţeni.

 

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate cu noul coronavirus 235 de persoane, dintre acestea opt au decedat, iar 105 au fost declarate vindecate şi externate

Dintre pacienţii confirmaţi cu COVID-19, şapte sunt internaţi la secţiile de Terapie Intensivă.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 21 iunie 2020, în cadrul acţiunilor punctuale, au fost verificate 32 de societăţi comerciale. Au fost legitimate 447 de persoane şi oprite în trafic 318 autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1627 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 54 de sancţiuni, în valoare de 40.800 lei.

 

Documentele  oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiuna Hotărâri şi legislaţie.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).

 

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.