Trei subunităţi de pompieri din Prahova au fost închise, iar toţi angajaţii, împreună cu familiile au fost plasaţi în izolare la domiciliu.
Este vorba despre subunităţile de pompieri de la Câmpina, Plopeni şi Băicoi, închise după ce zece angajaţi de la ISU Câmpina au fost depistaţi ca fiind infectaţi cu coronavirus.
Peste 150 de persoane sunt afectate măsură fără precedent.
Din cauza focarului de coronavirus, timpul de intervenţie în cazul unui incendiu în zonele Câmpina, Plopeni sau Băicoi va creşte considerabil, deoarece va fi nevoie să fie trimise echipaje de pompieri din Ploieşti.
ISU Prahova a anunţat că: "la nivelul inspectoratului s-au înregistrat 10 cazuri de infectare cu Covid-19, a unor cadre care îşi desfăşoară activitatea în plan operativ şi au fost luate măsuri de protecţie, conform protocoalelor medicale.
Pompierii din tura de serviciu din data 12 Iunie de la Detaşamentul Câmpina, precum şi cei de la Garda de Intervenţie Baicoi si Punctul de Lucru Plopeni se afla in izolare la subunitati, pana la aflarea rezultatelor de la testare. Ceilalţi pompieri din turele libere de la Detasamentul Câmpina, inclusiv Băicoi si Plopeni se afla in izolare la domiciliu împreuna cu familia.
In data de 13 Iunie au fost testaţi 123 de pompieri.
Pentru asigurarea intervenţiei au fost dislocate două autospeciale de stingere din Ploiesti in subunitati temporare de Intervenţie amenajate la Câmpina si Baicoi -zona Canton. Acestea sunt încadrate cu echipaje din Detaşamentele de Pompieri din Ploiesti. In acest fel putem sa asiguram raionul de intervenţie al Subunitatii de Pompieri din Câmpina fără a avea repercursiuni asupra timpului de răspuns la misiuni şi intervenţii.
Menţionăm că de la începutul perioadei care a determinat adoptarea de măsuri speciale pentru protecţia personalului, la nivelul tuturor structurilor din subordinea inspectoratului au fost luate măsuri pentru dezinfecţia şi igienizarea spaţiilor, precum şi a suprafeţelor care sunt atinse frecvent.
Manifestăm o precupare deosebita pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce priveşte echiparea corespunzătoare a personalului şi decontaminarea după fiecare intervenţie, atât a personalului, cât şi a tehnicii de intervenţie.
Menţionam ca zilnic toţi pompierii care intra in serviciu inclusiv personalul de la 8 ore este supus unui triaj epidemiologic, inclusiv prin măsurarea temperaturii."