Premierul Viorica Dăncilă a lansat, de la Ploieşti,  noi critici la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, după ce nu a reuşit să discute cu acesta pe tema remanierii. L-a sunt fie când era la Burxelles, fie când îşi lansa cartea la Ploieşti. În plus ea se declară dezamăgită de prim vicepreşedintele Comisiei Europene, Franz Timmermans şi consideră că este periculoasă ameninţarea României cu activarea articolului 7.

Viorica Dăncilă a participat la semnarea unui contract de operare a staţiei de sortare a deşeurilor Boldeşti Scăieni şi a staţiei de tratare mecanobiologică a deşeurilor biodegradabile Ploieşti între Consiliul Judeţean Prahova şi o firmă privată.

Alături de premier au venit la Ploieşti şi mai mulţi miniştri, precum Sorina Pintea, Orlando Teodorovici, Radu Oprea şi Nicolae Bădălau.

Dăncilă l-a acuzat pe preşedintele Iohannis de lipsă de comunicare pe tema numirilor din Guvern, după demisia celor care candidează pentru PSD la europarlamentare

,Am sunat la Administraţia Prezidenţială şi mi s-a spus că domnul preşedinte este la Bruxelles, luni, apoi am văzut că ieri şi-a lansat cartea la Ploieşti, pe scările vopsite", a declarat premierul.

Ea se declară dezamăgită de prim vicepreşedintele Comisiei Europene, Franz Timmermans şi consideră că este periculoasă ameninţarea României cu activarea articolului 7.

Domnul Iohannis a vorbit de parcă am avea un tribunal la Bruxelles care sa ne judece Aceasta abordare mi se pare greşită şi lipsita de demnitate'' a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă se declară dezamăgită şi de scrisoarea lui Timmermans care a solicitat ca modificările la codurile penale să fie stopate.

Prim-ministrul a anunţat că îi va răspunde lui Timmermans. Dăncilă a promis că îi va cere ca România să fie tratată ca şi celelalte state membre.