Astăzi, 28.11.2018, începând cu ora 18:00, în localitatea prahoveană Mizil se va desfăşura un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în situaţia producerii unui seism.

 

Potrivit scenariului exerciţiului, la ora 15:00, în România se produce un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter, care a  condus la distrugerea şi avarierea a numeroase clădiri, reţele de alimentare cu energie electrică, gaze, sisteme de transport şi distribuţie carburanţi, precum şi a căilor de transport rutiere. Din primele informaţii, cea mai afectată localitate din judeţul Prahova este oraşul Mizil, unde se estimează un număr mare de clădiri administrative şi de locuit prăbuşite sau avariate şi zeci de persoane rănite sau dispărute.

 

Conform situaţiei tactice simulate, Liceul Teoretic Mizil prezintă pericol de prăbuşire a elementelor de construcţie, iar la etajele superioare ale acestuia se produce un incendiu care surprinde nouă elevi. Totodată, din cauza undelor produse se seism, pe DN1B – E 577 are loc un accident rutier în care sunt implicate trei autovehicule, în urma accidentului rezultând 14 victime.

 

O altă construcţie afectată de unda seismică este Spitalul Orăşenesc Mizil, care prezintă pericol major de prăbuşire a unei laturi din partea de nord, în consecinţă impunându-se evacuarea cadrelor medicale şi a pacienţilor, precum şi a căutării/salvării persoanelor aflate sub dărâmături. De asemenea, nouă blocuri sunt grav afectate, fiind în pericol de prăbuşire.

 

Pe stadionul oraşului Mizil, forţele de intervenţie vor organiza o tabără de sinistraţi si un punct medical avansat.

 

***

Pregătirea permanentă a personalului operativ, pentru îndeplinirea în condiţii cât mai bune a misiunilor în sprijinul cetăţenilor, este unul dintre obiectivele noastre principale. Astfel, pentru a fi pregătiţi să acţioneze în orice situaţii de urgenţă, pompierii militari prahoveni desfăşoară periodic exerciţii tactice.

 

Scopul acestor exerciţii este acela de pregătire a efectivelor proprii privind modul de intervenţie, organizare şi cooperare eficientă şi operativă în cazul producerii unei situaţii de urgenţă reală. Pregătirea continuă asigură succesul misiunilor viitoare!