Fix în ziua în care primarul Adrian Dobre a solicitat Consiliului Local să voteze un credit “fantomă” de 50 de milioane de euro, acesta a “plusat” printr-un proiect înfăţişat legislativului ploieştean, proiect prin care a cerut văduvirea fondului destinat investiţiilor municipale cu un milion de lei şi folosirea acestuia în vederea acoperirii “golului” din casieria primăriei.

Această exprimare a trezit nedumerirea unor consilieri care au întrebat-o pe directoarea economică Nicoleta Crăciunoiu care este semnificaţia termenului de gol în casierie. Crăciunoiu a recunoscut cu nonşalanţă că primăria are datorii pe care nu le mai poate acoperi, că nu mai are încasări şi că dacă nu sunt luaţi bani din investiţii, activitatea se blochează, primăria fiind insolvabilă.

În acest context, datorită proastei gestionări a banului public de către liberalul Adrian Dobre, ploieştenii sunt în mare pericol de a nu mai avea acces la servicii publice de maxim interes cum ar fi transport public, încălzire sau iluminat şi curăţenia oraşului,  iar cele două societăţi ale primăriei, SGU şi TCE vor fi în scurt timp în imposibilitate de a îşi achita datoriile.