Se înmulţesc cazurile în care oamenii sunt atacaţi de urşi, pe Valea Prahovei. Doar în ultimele 24 de ore au fost semnalate două incidente.

În primul caz, 5 turişti care se aflau în Masivul Buceţi, au fost fugăriţi de un urs, între Vărful Omu şi Gura Diham. Aceştia, cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani, şi-au abandonat bagajele şi au luat-o la fugă, nefiind răniţi.

Au revenit pe traseu, însoţiţi de jandarmi, şi şi-au găsit bagajele sfâşiate.

Nu la fel de norocos a fost un alt bărbat, în vârstă de 28 de ani. Aflat pe Valea Cerbului din Buşteni, miercuri dimineaţa, acesta a fost atacat de un urs, care l-a muşcat de mână. A reuşit să scape cu o sperietură zdravănă, fiind transportat cu ambulanţa SAJ, la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU), din Sinaia.

Nu sunt încă precizate împrejurările în care tânărul a fost atacat, însă autorităţile atrag din nou atenţia turiştilor, asupra pericolului pe care îl reprezintă aceste animale.

Turiştii şi localnicii sunt sfătuiţi să evite deplasările pe traseele montane, dacă nu se află în grupuri mari, să nu hrănească sau să se fotografieze cu urşii, care în orice moment îşi pot schimba comportamentul, devenind extrem de agresivi.