A doua şedinţă de constituire a Consiliului Judeţean Prahova, convocată pentru duminică, s-a încheiat în mai puţin de zece minute fără ca aleşii judeţeni să fie învestiţi în funcţii. Liberalii au boicotat şi a doua şedinţă, iar cvorumul nu s-a întrunit.

Este a doua oară când aleşii PNL Prahova, în frunte cu liderul lor, senatorul Iulian Dumitrescu lipsesc de la constituirea CJ Prahova, liberalii invocând aşa zise ilegalităţi la alegerea viceprimarilor Ploieştiului. Nu înţelegem însă, de ce senatorul Dumitrescu nu este la fel de vocal şi în Parlament, atunci când liberalii, colegii săi de partid, votează cu bilele la vedere, deşi şi acela este tot un vot secret.  În plus, şi un consilier local PNL şi-a arătat votul colegilor! Este vorba despre deputatul Alexandri Nicolae care a ieşit din cabina de vot arătând tuturor votul!

Mai mult, liberalii au acelaşi comportament şi în alte consilii locale. Spre exemplu, la Slănic, nu au fost validaţi consilierii locali Costea Daneluş (PSD) şi Mare Laurenţiu (PMP) deoarece aleşii PNL s-au abţinut la votul de validare pe motiv că cei doi sunt incompatibili.

Doar că problemele de incompatibilitate nu sunt stabilite de către consilierii locali, ci de către Agenţia Naţională de Integritate, iar dacă există aşa ceva, cei doi au la dispoziţie 15 zile pentru a ieşi din starea de incompatibilitate.
Revenind la şedinţa Consiliului Judeţean Prahova, prefectul a convocat o nouă întâlnire miercuri dimineaţă.

În situaţia în care liberalii nu vor veni nici atunci, mandatele absenţilor sunt invalidate, fiind invitaţi următorii pe lista PNL. Dacă prin absurd, nici supleanţii nu se prezintă timp de 3 convocări consecutive, sunt chemaţi următorii, iar când lista se epuizează se declară vacante mandatele de consilieri judeţeni şi se organizează alegeri pentru posturile vacantate.