Ploieştiul va avea mijloace de transport noi. Cel puţin asta reiese din viitoare listă de investiţii a municipalităţii, listă ce va fi prezentată în dezbarea publică a  bugetului local, dezbatere care va avea loc mâine, de la ora 10.00 la Sala de 200 de locuri a Palatului Administrativ din Ploieşti.

"Deja am demarat discuţiile cu reprezentanţii BERD pentru o coparticipare financiară la achiziţia de mijloace de transport noi. Vom accesa şi fonduri europene in acest scop. Lucrăm, deja, la documentaţie, iar în luna martie vom aplica pentru finanţare europeană", ne-a declarat Cristian Ganea, viceprimarul cu atribuţii de primar al Ploieştiului.

Noile axe de finanţare europeană conţin, în premieră, şi posibilitatea de a achiziţiona mijloace noi ecologice de transport în comun. Cu alte cuvinte este vorba despre tramvaie sau troleibuze. Ghidurile de finanţare vor fi lansate în luna martie, iar autorităţile locale vor să se folosească de experienţa dobândită la primele proiecte cu finanţare europeană şi să acceseze programul încă din primele zile de la lansare.