Vestea despre posibila închidere a Bazinului Vega, unul dintre simbolurile Ploieştiului, a scos la iveală o anomalie ignorată de fosta conducere a Primăriei. Deşi imobilul a fost preluat încă din 2009 de municipalitate, nimeni nu a făcut demersurile necesare pentru a trece şi terenul de sub bazin în patrimoniul Primăriei Ploieşti.

Liderul consilierilor PSD, George Botez, şi reprezentantul ALDE, George Pană, ambi avocaţi de profesie, au demarat discuţii cu reprezentanţii Rompetrol pentru a găsi soluţiile juridice pentru ca terenul pe care este construit bazinul de înot şi terenul de sport din apropierea imobilului să treacă în patrimoniul CSM.

Doar după acest transfer de proprietate, conducerea CSM Ploieşti va putea începe modernizarea Bazinului Vega.

Prima întâlnire dintre cei doi consilieri locali şi conducerea Rompetrol va avea loc luni dimineaţă.

Din păcate, aceste demersuri ar fi trebuit făcute incă din 2009, atunci când municipalitatea a preluat imobilul de la Ministerul Tineretului şi Sporturilor. Dacă situaţia juridică ar fi fost clară, municipalitatea ar fi putut introduce modernizarea Bazinuluii Vega pe lista investiţiiilor finanţate din fonduri europene. Însă a fost mai simplu să ne mândrim cu Bazinul Vega, decât să ne preocumpăm şi de modernizarea acestuia.