Duelul dintre cei doi viceprimari ai Ploieştiului, Iulian Teodorescu (PLR) şi Raul Petrescu (UNPR) nu a mai avut loc.

Raul Petrescu nu a mai candidat, în ciuda gurilor rele care anunţau că Petrescu va trece peste decizia conducerii centrale a coaliţiei PSD-UNPR-PC-PLR şi va candida pentru preluarea atribuţiilor de primar interimar al municipiului Ploieşti. Cu fair play extraordinar, viceprimarul UNPR a anunţat ferm că îl sprijină pe Iulian Teodorescu şi a promis că va face echipă alături de reprezentantul PLR pentru ca proiectele aflate în derulare să fie finalizate la termen.

Confruntarea la care se aştepta foarte multă lume ar fi beneficiat de o asitenţă aleasă, în sală fiind prezenţi deputatul Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, secretarul de stat Cătălin Beciu, senatorul Daniel Savu şi prefectul Rodica Paraschiv. Mult mai modeşti, cei de la UNPR l-au trimis doar pe consilierul judeţean Radu Ionescu.

Opoziţia de ...”asistenţă”

La capitolul „asistenţă” am putea nominaliza şi consilierii locali ai PNL, care au venit în sală pentru a asigura cvorumul şedinţei, dar au anunţat, prin vocea lui Ionuţ Ionescu, noul lider al grupului liberalilor din CL, că nu vor vota pentru desemnarea primarului interimar.

Liberalii propuseseră ca cei doi viceprimari să demisioneze, din solidaritate cu Iulian Bădescu, şi să fie aleşi alţi viceprimari, iar dintre aceştia să fie desemnat un primar interimar.

Cum dorinţa lor nu a fost ascultată, liberalii au ales să rămână pe post de decor şi să urmărească modul în care a decurs procedeul de votare.

Unic candidat

Procedura de vot a fost destul de simplă. Cum pe buletinele de vot a existat un singur candidat, Iulian Teodorescu, cei 15 consilieri care şi-au exercitat acest drept nu au avut de ce să zăbovească prea mult pentru a-şi vota.

Aşadar, cu 15 voturi ale aleşilor PSD,PLR,UNPR şi PC, Iulian Teodorescu a fost desemnat să preia atribuţiile de primar interimar al Ploieştiului. Misiunea avocatului Teodorescu nu este una simplă, Ploieştiul fiind în acest moment un imens şantier. Iar cum majoritatea lucrărilor sunt finanţate prin fonduri europene, edilul trebuie să se asigure că se vor finaliza în termen pentru a nu pierde finanţarea externă.

La finalul şedinţei, senatorul Daniel Savu, ministrul Graţiela Gavrilescu şi prefectul Rodica Paraschiv l-au felicitat pe Iulian Teodorescu şi l-au sfătuit să îşi desfăşoarea activitatea doar în interesul ploieştenilor.

Surse politice susţin că la următoarea şedinţă ordinară de Consiliu Local va fi desemnat un nou viceprimar. Propunerea PSD pentru acest post este Iolanda Băzăvan.