Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a predat cheile primelor autoturisme Dacia Duster achiziţionate prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, structurilor operative ale MAI, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul ministerului.

La nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne parcul auto se va mări în următoarea perioadă cu 5.150 de autovehicule. Primul lot de 100 de maşini a fost predat structurilor din teritoriu. Aproximativ 450 de maşini vor fi distribuite instituţilor din subordinea MAI.

Achiziţia s-a realizat prin licitaţie publică deschisă, preţul unui autoturism Dacia Duster 4X4 fiind de 11.100 euro, fără TVA. Investiţia se ridică la o valoare de aproximativ 30 de milioane de euro, şi se va finaliza până la sfârşitul acestui an.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a primit 4 autovehicule Dacia Duster. Reprezentanţii IJP promit că aceste maşini vor fi repartizate structurilor operative. Aceste SUV-uri 4x4, deşi puţine pentru un judeţ atât de important, ar fi foarte utile  structurilor care au realmente nevoie de astfel de maşini, în zone greu accesibile. Ar fi o soluţie mult mai bună decât să fie păstrate exclusiv pentru defilările de Ziua Naţională şi escortarea coloanelor oficiale.