Invitaţi  în Emisiunea „Pasul la ofsaid” de la Wyll TV, moderată de Cristian Anghelescu, foştii jucători ai Petrolului, Mircea Dridea şi Octavian Grigore, şi-au expus punctul de vedere în legătură cu situaţia Petrolului, susţinând că varianta cu Petrolul ’52, asociaţie sportivă ce ar putea fi pusă în slujba autorităţilor, este cea mai bună în acest moment, scrie Republicanii

„Din partea noastră, a foştilor jucători, plecând de la cei care au iniţiat proiectul Petrolul ’52 şi cei care au făcut palmaresul acestui club, vă pot spune că suntem de acord să ajutăm la constituirea unui nou club Petrolul Ploieşti, curat, corect structurat pe principiile transparenţei, care să nu mai fie pus în situaţia de a falimenta, de a depinde de bugetul unui singur finanţator. Ar fi un model preluat de la echipele mari din vest, asemănător celui de la Bayern Munchen, cu implicarea suporterilor pe modelul socios - acolo au 225.000 de membri cotizanţi. Cred că în Ploieşti putem găsi 5.000 de membri cotizanţi cu o sumă pe care să-şi permită să o ofere. Apoi, vizăm interesul micilor investitori dispuşi să contribuie cu fonduri. Am vorbit cu oameni pe stradă care pot da sub o formă sau alta, ca donaţie, să cumpere un abonament anual, iar banii să intre într-un buget al clubului”, a spus Octavian Grigore.

La rândul lui, Mircea Dridea a susţinut: „Este greu, dar cu toate riscurile voi fi nevoit să spun nişte lucruri care probabil nu vor plăcea. Este poate cel mai greu moment al clubului Petrolul în istorie. Au mai fost situaţii delicate şi aş aminti momentul 2003, când Petrolul a dispărut după acea fuziune de tristă amintire dintre Astra şi Petrolul, când locul Petrolului a plecat la Galaţi. Din acest motiv, acest termen de clonă poate fi judecat foarte corect, pentru că şi Petrolul care era acum poate fi considerat la fel după acel eveniment. Este, repet, foarte greu în aceste momente, în care speram, vă spun, pentru că prea puţin sau deloc s-a discutat, să vorbim despre faptul că e săptămâna premergătoare ultimului campionat câştigat în 1966. Pe 20 iunie am câştigat atunci matematic şi, acum, în loc să sărbătorim 50 de ani de la acel eveniment, am avut parte de un deces, prin acea decizie de faliment. Am încercat acum trei luni, înfiinţând asociaţia non-profit tot Petrolul, care era mai mult făcută să susţină această echipă care era într-o situaţie extrem de grea, să dăm o mână de ajutor. Acum, am ajuns la concluzia că acel Petrolul ’52 poate fi un punct de plecare, un continuator cu drepturi depline morale, dacă vreţi, pentru a înfiinţa pentru a treia oară un Petrolul adevărat. Prin 2005-2006 am, fost cu domnul Calotă la o emisiune şi am spus-o şi atunci că viitorul Petrolului nu poate fi decât o societate pe acţiuni, cu acţionari, cei care dau banii adevărat, cu sponsori, care susţin şi ei, şi cu fani, cei care chiar dacă nu au posibilităţi susţin Petrolul în orice situaţie. În 2008, împreună cu Dragoş Pătraru, Marian Manea, doctorul Mircea Miu, Mihai Cristache, Octav Preda, am fost la Vivi acasă şi i-am propus să preia echipa ca antrenor. Toate au fost în regulă până au apărut probleme şi au dispărut pe rând cei din grupul de iniţiativă. Acum e momentul să ne strângem cu toţii pentru binele Petrolului, să renunţăm la eul nostru. Eu cred, cu toată modestia, că palmaresul e al celor care au lupta pentru rezultatele obţinute pe teren”.

Despre gândurile administraţiei, locale, Tavi Grigore a menţionat: „Până acum nu au ieşit cu acest plan să ni-l spună şi nouă ca să ştim la ce se gândesc. Dar, dacă vrem să continuăm activitatea sportivă, termenele sunt foarte clare. Ca să te înscrii la Liga a III-a, obţinând o derogare de la federaţie, dacă vii cu un proiect bine structurat, poate eşti acceptat. Ceea ce putem discuta clar este că putem obţine un loc la Liga A, de unde să pornim cu această structură a foştilor jucători care au făcut palmaresul clubului, în care se regăsesc foarte mulţi foşti jucători care sunt alături de acest proiect.

În primă fază, de înscriere a acestei asociaţii sportive la nivel judeţean se numeşte Petrolul ’52, apoi, când primăria vine în asociere şi se termină aceste demersuri pentru revenirea mărcii la primărie, dacă acest proiect e agreat, atunci schimbăm denumirea în FC Petrolul Ploieşti, pentru că dorim să fim continuatorii clubului”. Mircea Dridea a completat precizând că „nu dorim să facem o asociaţie a noastră, ci să câştigăm timp, pentru că formalităţile ulterioare pot dura destul de mult. Este o modalitate de a câştiga timp în aşteptarea unor clipe mai bune. Dacă stăm un an, doi, şi începem de la Liga a V-a, înseamnă 5-6 ani până la Liga I. Din punctul meu de vedere, Petrolul ’52 nu este o clonă, ba chiar nu se compară cu ce a fost până acum. Fotbalul din judeţul nostru este mult peste ce se joacă în alte judeţe şi am convingerea că, la început, se pot identifica jucători care pot face obiectul prezenţei în noua echipă. Ce mă doare este că, în continuare, există multe păreri pro şi contra. Trebuie să mergem cu toţii în aceeaşi direcţie! Să lăsăm animozităţile la o parte, să lăsăm pretenţiile la o parte! Pentru că cei care au vorbit de clonă probabil că vor să vină cu clona lor. Şi vă mai spun ceva: nu mă interesează absolut niciun post. Dacă doriţi, în mod onorific voi fi alături, pentru că am şi o vârstă, iar bunul simţ îmi spune să mă opresc. Dacă lumea e unită şi lucrurile merg bine, Petrolul va fi în maxim trei ani din nou în Liga I!”


Viziunea lui Octavian Grigore este că „ne dorim să facem front comun, să fim împreună la elaborarea unui nou proiect Petrolul, în care să nu mai depindem nici de acele fluctuaţii determinate de influenţa politicului, de susţinea financiară venită numai din partea politicului. Vrem să facem o echipă care să reprezinte judeţul, cum a fost până în 1995, după care au început să apară jucători din alte judeţe şi, apoi, străini. Să nu mai ajungem la situaţia în care mai aveam, prin Marinescu, un singur jucător prahovean. Să le dăm posibilitatea tinerilor talentaţi din Prahova să se regăsească într-un proiect de performanţă. Spiritul Petrolului nu a murit şi la asta se gândesc şi toţi cei care sunt alături de noi. Petrolul aparţine tuturor, nu unui grup şi trebuie să ne implicăm cu toţii să facem din Petrolul să ajungă la performanţele din trecut. Vrem să vedem din nou Petrolul campioană, Petrolul jucând în cupele europene, să promovăm jucători crescuţi în judeţ, să-i vedem în echipa naţională a României. Ne dorim binele clubului şi să dăm o mână de ajutor. Vrem un Petrolul curat, transparent, făcut de oameni de sport şi susţinut de oamenii din judeţ! Am văzut contestatari din partea suporterilor care spuneau despre grupul nostru că suntem fix nimic. Poate că din punct de vedere financiar, dar acest fix nimic a făcut palmaresul, şi-a irosit tinereţea şi s-a pus în slujba acestui club!”

Fostele glorii au aruncat, iată, mănuşa! Rămâne de urmărit cum se vede şi dinspre Primărie această variantă, mai ales că, la întâlnirea de săptămâna trecută, suporterii nu s-au ferit să spună că nu acceptă o colaborare cu Petrolul ’52, asociaţie considerată o clonă.

SURSA: Republicanii