Procurorii DIICOT desfăşurau, luni, 36 de percheziţii, între care şi la Ministerul Fondurilor Europene. Dosarul vizează mai multe persoane care sunt suspectate de evaziune şi spălare de bani în legătură cu livrări de produse, în special carne, precum şi de încercare de accesare ilegală de fonduri UE.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că percheziţiile vizează contracte de livrări de produse, în special de carne, dar şi prestări de servicii prin firme-fantomă, persoanele vizate fiind suspectate şi că ar fi încercat să acceseze ilegal fonduri europene. Prejudiciul produs prin evaziune fiscală şi spălare de bani ar fi estimat la aproximativ 100 de milioane de lei.

În urma percheziţiilor, aproximativ o sută de persoane vor fi duse vor fi duse la audieri, la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Anchetatorii urmează să ridice de la Ministerul Fondurilor Europene mai multe calculatoare în care ar fi salvate documente în legătură cu solicitarea ilegală de accesare a unor fonduri europene.