Ministerul Afacerilor Interne a standardizat paginile web ale Instituţiilor Prefectului pentru ca cetăţenii să aibă acces mai facil la informaţii când trebuie să-şi rezolve probleme legate de paşapoarte, permise de conducere sau înmatriculări auto. Practic, s-a adoptat un model unitar pentru a facilita un acces rapid la informaţiile privind principalele servicii de interes pentru cetăţeni.

În scopul asigurării unei guvernări deschise, participative, responsabile şi eficiente prin promovarea transparenţei, Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu Instituţiile Prefectului, a elaborat un format standard al paginilor de internet.

Noul format este structurat astfel încât să faciliteze accesul cetăţenilor la informaţiile privind principalele servicii publice oferite de către instituţiile prefectului, respectiv eliberarea paşapoartelor simple, gestionarea operaţiunilor privind permisele de conducere şi înmatricularea vehiculelor şi eliberarea apostilelor pentru actele administrative.

Toate aceste date se vor afla în aceleaşi zone din meniurile tuturor Instituţiilor Prefectului. Un alt aspect important şi de interes public este reprezentat de faptul că site-urile preiau automat atenţionările meteo emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Noile site-uri sunt disponibile la adrese de forma: [indicativ judeţ].prefectura.mai.gov.ro şi sunt publicate şi pe site-ul Guvernului României - gov.ro/ro/guvernul/organizare/prefecturi