Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Externe au lansat oficial, vineri, 8 septembrie, campania de promovare a candidaturii României pentru relocarea, la Bucureşti, a Agenţiei Europene pentru Medicamente, în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.
Dosarul candidaturii a fost pregătit de un grup de lucru interinstituţional coordonat de Ministerul Sănătăţii şi de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, din care au mai făcut parte Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanţelor Publice, ministrul delegat pentru Afaceri Europene şi Ministerul Afacerilor Externe.
La evenimentul găzduit de Centrul Infoeuropa au participat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Nicolae Fotin, consilierul de stat pentru sănătate al Prim-ministrului României, Florian Popa, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti din state membre ale Uniunii Europene, jurnalişti, precum şi oficiali români din cadrul instituţiilor publice relevante pentru tema evenimentului. „România a depus un dosar de candidatură complet şi consistent, care răspunde tuturor criteriilor stabilite la nivel european. Mulţumesc pe această cale tuturor instituţiilor implicate în acest proces şi în mod special Primăriei Capitalei. Prin candidatura depusă, am oferit o soluţie competitivă şi eficientă de relocare.
Această candidatură reprezintă o oportunitate pentru România de a-şi întări profilul în interiorul Uniunii Europene. Chiar dacă avem un dosar bun, decizia va fi una politică, rezultatul votului depinzând de negocierile şi de relaţiile tradiţionale dintre statele membre. Vom depune toate eforturile, împreună cu partenerii instituţionali, pentru maximizarea şanselor României, dar este nevoie ca acest demers să fie susţinut de întreaga societate, pentru a demonstra că putem fi uniţi în jurul unui proiect de ţară la nivel european“, a declarat Victor Negrescu. „România este pregătită să găzduiască Agenţia Europeană pentru Medicamente şi o declar cu toată responsabilitatea poziţiei în care mă aflu. Ţara noastră are o istorie îndelungată şi neîntreruptă de peste 50 de ani în domeniul de reglementare modernă a pieţelor farmaceutice, precum şi experţi recunoscuţi pentru profesionalismul lor la nivel internaţional. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale este şi astăzi un partener activ şi de încredere al Agenţiei Europene pentru Medicamente“, a subliniat, la rândul său, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.
Agenţia Europeană pentru Medicamente, una dintre cele mai mari şi importante agenţii europene, îşi are în acest moment sediul la Londra. Este un organism descentralizat al Uniunii Europene, care are ca principală responsabilitate protecţia şi promovarea sănătăţii publice, prin intermediul evaluării şi supravegherii medicamentelor destinate uzului uman.
România va concura cu alte 18 state pentru a găzdui Agenţia Europeană pentru Medicamente, în vreme ce 8 propuneri au fost trimise pentru Autoritatea Bancară Europeană. Hotărârea finală în privinţa relocării va fi luată în marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie 2017. Decizia va fi formulată în baza unor runde succesive de vot secret, fiecare stat membru având la dispoziţie un număr egal de voturi. Statul membru care va fi selectat pentru găzduirea sediului Agenţiei Europene pentru Medicamente nu va mai putea candida pentru relocarea Autorităţii Bancare Europene.
România deţine o expertiză consistentă în domeniul medical, aflându-se în partea superioară în ceea ce priveşte numărul de absolvenţi de şcoală medicală, iar, începând din 2007, 14.000 de români specializaţi în medicină şi farmacie lucrează în ţările Uniunii Europene. De asemenea, în Bucureşti îşi au sediul numeroase instituţii de profil, inclusiv laboratoare şi companii farmaceutice (Institutul Naţional de Cercetare Cantacuzino, Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie Ana Aslan, Institutul Naţional Victor Babeş, Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Prof. Dr. N. Paulescu) care au ca obiectiv gestionarea efectelor majore în situaţii de criză care pot afecta sistemul naţional de sănătate.
România şi-a lansat campania de promovare a candidaturii pentru găzduirea Agenţiei Europene pentru Medicamente
9 septembrie 2017


Din aceeaşi categorie:
Legea care desfiinţează noţiunea de conflict de interese pentru funcţionarii publici, promulgată de Iohannis
(21 iulie 2017)
463 vizualizări
Secretarul de stat Bogdan Despescu, fost şef al IJP Prahova, a plagiat!
(23 iulie 2020)
114 vizualizări
Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere şi peste 5.500 au fost amendaţi cu o zi înaintea minivacanţei de 1 Mai
(29 aprilie 2017)
617 vizualizări
Guvernul vrea învăţământ obligatoriu de la 3 ani
(23 august 2014)
189 vizualizări
România a fost obligată de CEDO la plata a 55 de milioane de euro în ultimii 20 de ani
(29 mai 2015)
37 vizualizări
Restricţiile din noaptea de Revelion: adunările publice sunt interzise, iar circulaţia este limitată, începând cu ora 23:00
(16 decembrie 2020)
549 vizualizări
Lot de apă minerală Perla Harghitei, retras de pe piaţă
(10 iulie 2013 - Cristina IANCU)
443 vizualizări
Peste 2.000 de locuri la admiterea în şcolile Ministerului Afacerilor Interne
(27 martie 2017)
284 vizualizări
Guvernul elimină limitele de vârstă pentru acordarea tichetului social pentru grădiniţă
(11 mai 2016)
65 vizualizări
Judecătoarea din dosarul ICA vrea să plece la Comitetul Moneyval, de la Consiliul Europei
(14 august 2014)
109 vizualizări
Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson ar putea avea nevoie de un rapel cu un alt vaccin
(28 iunie 2021)
25 vizualizări
Ce presupune programul guvernamental „Investeşte în tine”. Cum poţi obţine credite fără dobândă
(16 octombrie 2018)
92 vizualizări
Două telecabine au rămas fără frâne, la Bâlea. Şapte persoane au fost rănite, toate fiind transportate, cu elicopterul sau cu ambulanţa, la spitale din Sibiu
(28 mai 2017)
702 vizualizări
În ce condiţii poţi deveni coasigurat în sistemul de sănătate
(13 august 2018)
1044 vizualizări
Oraşul din România care are un Târg de Crăciun mai frumos decât Moscova sau Praga. E pe 6 în Europa
(13 decembrie 2021)
109 vizualizări
Cum află medicii că un pacient este fals vaccinat
(10 decembrie 2021)
35 vizualizări
Grădiniţa, cu toate cele trei grupe, devine obligatorie pentru toţi copiii
(12 martie 2019)
52 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole