Angajaţii Agenţiei Naţionale şi Agenţiilor Judeţene pentru Protecţia Mediului protestează, joi, între orele 11.00 şi 13.00, în toată ţara şi la Ministerul Mediului din Bucureşti, nemulţumiţi de discriminările salariale faţă de alţi funcţionari publici, solicitând eliminarea acestora.
Potrivit unui comunicat de presă al Federaţiei Sindicatelor Unite din Mediu (FSUM), care reprezintă angajaţii din domeniul protecţiei mediului şi Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului şi semnat de către preşedintele Ciprian Şoavă, având în vedere că în urma protestelor anterioare din 14 şi 21 martie nu a existat nicio reacţie de susţinere din partea Ministerelor, Guvernului şi a factorilor politici privind eliminarea discriminării angajaţilor din sistem, aceştia sunt nevoiţi să continue protestele, astfel încât joi, între orele 11.00-13.00, angajaţii ANPM şi ai APM vor fi într-un nou protest, "ca expresie a situaţiei disperate şi umilitoare" în care se află.
"În cadrul şedinţei comune din 24 aprilie 2017 dintre Comisia pentru buget finanţe şi bănci şi Comisia pentru muncă şi protecţie socială, unde au fost dezbătute în procedură de urgenţă amendamentele la proiectul de Lege pentru aprobarea OUG. nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, a fost respins amendamentul Dl.Daniel Constantin, care propunea ca, începând cu luna iulie 2017, salariile de bază pentru angajaţii din Agenţia Naţională de Protecţia Mediului şi Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului să se stabilească, prin asimilare, la nivelul salariilor de bază aferente funcţiilor din cadrul Ministerului Mediului", se arată în comunicat.
Sursa citată menţionează că membrii Parlamentului recunosc totuşi "importanţa strategică a domeniului protecţiei mediului, discriminarea angajaţilor şi nivelul cel mai mic de salarizare bugetar"
FSUM este alături de angajaţii ANPM şi APM şi solicită decidenţilor politici adoptarea de măsuri urgente pentru eliminarea discriminărilor salariale faţă de alţi funcţionari publici, care au primit creşteri salariale substanţiale în ultimii ani.
"Solicităm Ministerului Mediului emiterea în regim de urgenţă a ordinului de ministru privind alinierea salariilor noastre la nivelul salariilor din cadrul Ministerului Mediului astfel încât cuantumul acestora să fie adus la nivelul celor din aceeaşi familie ocupaţională–administraţie /instituţie teritorială, respectând astfel conţinutul Deciziei CCR nr.794/2016", se arată în comunicat.
Potrivit aceleiaşi surse, în situaţia în care în decurs de 3 zile nu se va soluţiona favorabil revendicarea se va ajunge la diminuarea ratei de absorţie a fondurilor europene, imposibilitatea funcţionării sistemului pentru protecţia mediului, sistarea emiterii actelor de reglementare necesare accesării fondurilor europene, neîndeplinirea obligaţiilor stabilite prin Tratatul de aderare a României la UE.
"Nerespectarea termenelor de raportare de către România, în calitate de stat membru UE, poate genera riscul declanşării procedurii de infringement, situaţii care vor determina costuri mult mai mari din partea statului român decât costurile generate de o creştere salarială pentru 1.934 de salariaţi. FSUM susţine angajaţii din cadrul ANPM şi APM şi trage un ultim semnal de alarmă înaintea declanşării conflictului colectiv de muncă întrerupând activitatea pe timp nelimitat", se arată în finalul comunicatului citat..
Şi angajaţii Gărzilor de Mediu din toată ţara au fost în grevă de avertisment, miercuri, între orele 14.00 şi 16.00, în faţa unităţilor, interval în care nu vor face controale, şi nici nu au lucrat cu publicul. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu le-au fost majorate salariile, astfel încât acestea să ajungă la nivelul celor ale angajaţilor Gărzii Forestiere, aşa cum a promis ministrul Mediului.
Protest al angajaţilor agenţiilor pentru protecţia mediului în Bucureşti şi în ţară, nemulţumiţi de discriminările salariale
27 aprilie 2017

Din aceeaşi categorie:
Aproape 600 de călători au fost prinşi fără bilet în trenurile controlate de poliţişti în ultimele patru zile
(25 decembrie 2016)
434 vizualizări
Cutremur cu magnitudinea de 4,6, în judeţul Buzău
(1 august 2017)
87 vizualizări
CCR dezbate statutul aleşilor locali pe 6 iulie
(23 iunie 2016)
52 vizualizări
Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian
(8 mai 2014)
92 vizualizări
EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. MATEMATICA, a doua probă a examenului
(13 iunie 2018)
155 vizualizări
Certificat verde COVID, obligatoriu pentru copiii de peste 6 ani pentru a intra la restaurant, la piscină sau la spectacole împreună cu părinţii. Ce teste rapide sunt acceptate şi cât costă
(23 septembrie 2021)
76 vizualizări
7.661 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19
(3 decembrie 2020)
115 vizualizări
Proiect de lege: Uniforma să fie obligatorie în şcoli
(29 decembrie 2015)
204 vizualizări
Raluca Turcan: Între doi salariaţi cu aceeaşi funcţie din administraţia locală e o diferenţă de salariu de 10.000 euro anual
(21 aprilie 2021)
163 vizualizări
"Cimitir on-line" într-un oraş din judeţul Sibiu
(13 mai 2014)
462 vizualizări
Familia regală a României vizitează Republica Moldova
(8 octombrie 2013)
207 vizualizări
Atac informatic asupra site-ului Casei Judeţene de Pensii Alba; imagini obscene afişate pe prima pagină
(26 septembrie 2017)
247 vizualizări
Un singur elev din ţară nu a fost primit la proba de Limba română a Evaluării Naţionale, având temperatura mai mare de 37,3/ Este un elev din Constanţa aflat sub tratament pentru enterocolită
(15 iunie 2020)
199 vizualizări
ANSVSA a retras de la comercializare unele loturi din parizerul pentru copii Martinel Mortadella. Producătorul german a avertizat că ar putea fi contaminat cu metale grele.
(7 iunie 2021)
59 vizualizări
Guvernul PNL-USR taie şi ajutorul de deces!
(16 februarie 2021)
1131 vizualizări
Se întâmplă în România: pedofil trimis la muncă în folosul comunităţii la şcolă
(22 februarie 2020)
146 vizualizări
Peste 5.300 de minori nu au putut ieşi din ţară în 2016 pentru că nu aveau documente de călătorie valabile
(14 iunie 2017)
57 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole