Poliţiştii din structurile de combatere a criminalităţii organizare au confiscat, în ultimele două săptămâni, mai multe kilograme de droguri şi substanţe psihoactive, dar şi electronice, cartele sim, arme, carduri bancare şi un autoturism, în urma a 165 de percheziţii care au vizat destructurarea unor grupări de criminalitate organizată.

În perioada 17 februarie - 2 martie au avut loc 165 de percheziţii în imobilele a 351 de persoane suspectate de trafic de persoane, trafic şi consum de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani, în urma administrării probatoriului fiind arestate sau reţinute 92 de persoane, iar două fiind cercetate sub control judiciar.

Astfel, în urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 22.073 gr. de cannabis, 300 gr. de marijuana, 205 comprimate de ecstasy, 3 doze şi 1 gr. de heroină, 84,5 gr. de haşiş, 30 gr. de cocaină, 122 de comprimate, 49 de timbre de LSD, 61 gr. de masă vegetală, 4.311 gr. de substanţe psihoactive, 320 gr. de etnobotanice, 251 de plicuri de diverse tipuri, 14 cântare electronice şi 45 de grindere.

De asemenea, poliţiştii au confiscat 128.261 de lei, 7.055 de euro, 1.006 dolari, 18 HDD-uri, 19 laptop-uri, 2 unităţi centrale, 1 tabletă, 20 de cartele SIM, 242 de medii de stocare, 32 de telefoane mobile, 16 carduri bancare şi 8 arme şi au fost indisponibilizate sau puse sub sechestru un autoturism şi 28 de imobile folosite de membrii grupărilor.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..

În 21 februarie, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Brăila au efectuat 18 percheziţii domiciliare în municipiile Brăila şi Galaţi, pentru destructurarea a două grupuri infracţionale organizate care făceau trafic de droguri. Potrivit poliţiştilor, membrii grupării ar fi făcut trafic de droguri încă de la începutul anului 2016. Astfel, au fost puse în executare 88 de mandate de aducere. 15 persoane sunt cercetate în cauză, dintre care patru au fost reţinute.

În 22 februarie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat patru percheziţii în judeţele Constanţa şi Tulcea, în cadrul unei acţiuni ce a vizat destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri de risc. Astfel, în Năvodari, judeţul Constanţa, poliţiştii au descoperit, în urma percheziţiei, o cultură indoor de cannabis, alcătuită din 248 de plante în diferite stadii de vegetaţie şi au fost ridicate aproximativ 20 de kilograme de droguri de mare risc, precum şi echipamentele şi substanţele folosite pentru întreţinerea culturii. În urma celorlalte trei percheziţii efectuate au fost ridicate grindere metalice, telefoane mobile, calculatoare, cartele SIM, HDD-uri şi SSD-uri. De asemenea, au fost reţinute patru persoane, pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc.

Şapte percheziţii au avut loc şi în Odobeşti, judeţul Vrancea, la domiciile membrilor unor grupări infracţionale. Potrivit poliţiştilor, din anul 2015, trei bărbaţi în vârstă de 61, 34 şi 24 de ani, din judeţul Vrancea, ar fi racolat, adăpostit şi transportat mai multe tinere pe care le-au obligat să se prostitueze, atât în ţară, cât şi în străinătate. Aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru trafic de persoane şi trafic de minori.