Cesiunea de acţiuni ale societăţilor comerciale este legală şi nu încalcă prevederile schemei de ajutor de minimis Start-Up Nation, însă noii deţinători ai acestor companii trebuie să ştie că vor prelua inclusiv obligaţiile ce decurg din implementarea schemei, precizează Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), într-un comunicat de presă
"Scopul programului Start-Up Nation este acela de a ajuta întreprinzătorii aflaţi la început de drum să pornească o afacere. De aceea, obiectivele urmărite au în centrul lor stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de muncă, inserţia pe piaţa muncii a persoanelor defavorizate, şomerilor şi absolvenţilor, creşterea investiţiilor în tehnologii noi inovative. Pe de altă parte, cesiunea de acţiuni ale societăţilor comerciale este legală, ea neîncălcând nici legislaţia şi nici prevederile schemei de ajutor de minimis Start-Up Nation. De altfel, identificarea unor oportunităţi de afaceri este o caracteristică a spiritului antreprenoriatului. Totuşi, noii deţinători ai acestor societăţi comerciale, beneficiare de ajutor de minimis în cadrul programului, trebuie să ştie că vor prelua inclusiv obligaţiile ce decurg din implementarea schemei, cum ar fi, de exemplu, menţinerea locurilor de muncă nou create prin program pe parcursul a doi ani sau păstrarea echipamentelor pentru care s-a obţinut finanţarea", se arată în comunicatul citat.
Potrivit ministerului de resort, cei care preiau aceste proiecte trebuie să fie conştienţi de faptul că planul de afaceri este unul gândit pentru altcineva şi nu este neapărat cel mai potrivit pentru ei, iar aceştia vor avea obligaţia de a lucra cu ceva "croit" pe alte repere, care nu poate fi adaptat nevoilor şi structurilor lor.
''Este important să creştem atractivitatea programului pentru antreprenori şi să simplificăm, în ediţia 2018, pe baza experienţei anului trecut, accesul la finanţare. Vom intensifica ritmicitatea consultărilor cu mediul de afaceri pentru a adopta, împreună cu acesta, soluţii de fluidizare a procedurilor pentru întreprinzătorii care văd în Start-Up Nation şansa reală de a-şi îndeplini visul de a deveni antreprenori de succes, de a avea un nivel de trai ridicat şi o viaţă mai bună'', subliniază ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Oprea.
Reprezentanţii platformei de anunţuri online OLX au declarat, recent, pentru AGERPRES, că investighează aspectele legale privind comercializarea pe acest site a proiectelor Start-Up Nation şi că au trimis o solicitare în acest sens către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), pentru a evita orice fel de nereguli.
Aceştia au arătat că, în total, în ultimele şase luni, s-au publicat circa 200 de anunţuri pentru vânzarea de proiecte Start-Up Nation. Peste 80% dintre proiecte au fost scoase la vânzare în ultimele trei luni, iar în acest moment sunt puţin peste 100 de anunţuri active.
Ca preţuri, cele mai multe sunt între 4.000 şi 5.000 de euro, însă sunt şi proiecte care sunt scoase la vânzare la preţuri mai mari de atât, au mai spus cei de la OLX, fără a preciza valoarea maximă cerută de un astfel de ofertant.
Totodată, cele mai multe oferte fac parte din categoria "Servicii şi echipamente profesionale", iar domeniile cu cele mai multe anunţuri sunt din industria uşoară şi cea alimentară (70% dintre anunţuri). Reprezentanţii OLX au adăugat că nu pot furniza date legate de zona geografică, vârstă, sex sau alte date cu caracter personal, conform termenilor şi condiţiilor de pe site.
Pe de altă parte, nu au existat anunţuri pentru cumpărarea de proiecte Start-Up Nation.
În urmă cu o săptămână, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare de specialitate, ministrul de resort, Radu Oprea, a fost întrebat care este opinia sa despre faptul că unii câştigători ai programului guvernamental Start-Up Nation îşi vând proiectele pe OLX.
"Spiritul antreprenorial se vede că este viu în România, că suntem creativi şi inventivi. Sigur că Start-Up Nation este un program care doreşte să crească acest spirit antreprenorial", a răspuns Oprea, iniţial.
Parlamentarii au insistat, însă, pe subiect, iar Oprea a adăugat: "Ideea este că atunci când am discutat în Comisia economică a Senatului, împreună, dacă este corect să limităm creativitatea celor care aplică, împreună am ajuns la concluzia că nu este bine. Dacă se dovedeşte că, într-adevăr, devine un fenomen sau că are o incidenţă... este până la urmă vorba de un caz izolat sau de mai multe cazuri şi trebuie să vedem în totalul aplicaţiilor ce înseamnă şi dacă se transformă sau nu într-un fenomen, dacă atingem un prag. Atunci într-adevăr cred că trebuie luate măsuri, trebuie introduse anumite limitări. Dacă sunt probleme izolate, până la urmă fac parte din viaţă şi este normal să se întâmple".
Prin acest program, o firmă nou înfiinţată primeşte o finanţare de până la 200.000 de lei, care poate reprezenta 100% din valoarea proiectului. În sesiunea 2017 au fost declarate câştigătoare circa 8.600 de planuri de afaceri, astfel că cele 200 de proiecte care au fost scoase la vânzare până acum pe OLX reprezintă circa 2,3% din total.
Cesionarea proiectelor pe Startup Nation este legală
6 februarie 2018
- citeşte totul despre:
- actiuni,
- societati,
- statup nation,
- schema,
- companii,
- radu oprea,
- minister





Din aceeaşi categorie:
Germania va avea excedent comercial record în 2015
(10 august 2015)
41 vizualizări
BNR nu poate cumpăra aurul de la Roşia Montană
(18 septembrie 2013 - Cristina IANCU)
515 vizualizări
Cele două milioane de plăcuţe de frână produse de Honeywell la Ploieşti
(8 octombrie 2013 - Cristina IANCU)
220 vizualizări
CFR Marfă a început disponibilizarea a 2.500 de angajaţi
(4 aprilie 2014)
150 vizualizări
Hewlett-Packard va desfiinţa până la 30.000 de locuri de muncă
(17 septembrie 2015)
39 vizualizări
Surprize, bucurii, zâmbete şi cadouri...la 10 ani de AFI Ploieşti!
(14 noiembrie 2023)
80 vizualizări
ANRE: Metodologiile, vinovate de creşterea preţurilor la gaze
(6 februarie 2018)
62 vizualizări
Ridicarea maşinilor a devenit ilegală în două sectoare ale Capitalei
(5 decembrie 2013)
344 vizualizări
FMI a vrut să rupă acordul cu România!
(15 iulie 2015)
53 vizualizări
Prima ţară din lume care va renunţa la banii cash
(15 octombrie 2014)
80 vizualizări
Preţul benzinei a coborât sub 6 lei pe litru
(18 octombrie 2014)
288 vizualizări
Comercianţii scapă de plata unei cote din vânzarea filmelor interzise minorilor
(10 septembrie 2017)
82 vizualizări
Bilete de avion cu 99 de euro de la Tarom
(3 octombrie 2013)
164 vizualizări
Piaţa de energie electrică s-a liberalizat complet. Ce înseamnă asta pentru tine
(17 februarie 2021)
121 vizualizări
Vladimir Putin despre vinurile moldoveneşti în UE
(21 septembrie 2013)
122 vizualizări
Aproape 70% din străinii cazaţi în România au venit doar pentru afaceri şi conferinţe
(16 iunie 2014)
57 vizualizări
Un mare lanţ de magazine reduce TVA cu trei săptămâni mai devreme
(8 decembrie 2016)
230 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Industria serviciilor financiare trece printr-o transformare semnificativă,
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Istoria Atenei
Publicat la data de 28 martie 2025
-
Cele mai periculoase destinaţii turistice pentru femei
Publicat la data de 27 martie 2025
-
Fructele cu cele mai puţine calorii. Poţi să mănânci oricât, nu te îngraşi
Publicat la data de 27 martie 2025
-
Lucruri inedite despre mere
Publicat la data de 28 martie 2025