O a doua sesiune de depunere de cereri pentru obţinerea finanţării destinate reparaţiilor din unităţile de cult a fost deschisă începând din 1 septembrie de Consiliul Judeţean Prahova, scrie ziarulprahova.ro.

Astfel, în conformitate cu o hotărâre adoptată de consilierii judeţeni în luna august, pot fi depuse solicitări de sprijin financiar pentru diferite lucrări la unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute în România.

Depunerea proiectelor se poate face până pe data de 11 septembrie, iar în zilele de 12 şi 13 septembrie va avea loc evaluarea solicitărilor depuse.

La această sesiune de depunere a cererilor de finanţare se pot prezenta inclusiv unităţile de cult care au fost respinse la sesiunea anterioară, putând să obţină bani dacă vor îndeplini criteriile cerute de Consiliul Judeţean Prahova, printre care se află şi o cofinanţare de 10% din partea beneficiarului fondurilor.

Ghidul solicitantului poate fi descărcat de pe pagina oficială a Consiliului Judeţean Prahova, www.cjph.ro.

Suma rămasă după evaluarea proiectelor din prima sesiune de depunere este de 414.800 de lei, iar sprijinul financiar ce se poate acorda unei unităţi de cult este de maximum 50.000 de lei.

În prima sesiune de depunere a solicitărilor au obţinut finanţare zece unităţi de cult, deşi au fost înregistrate 57 de cereri la Consiliul Judeţean Prahova.

Au obţinut finanţare Parohia Sf. Împăraţi Constantin şi Elena – municipiul Ploieşti, Parohia Valea Stâlpului – comuna Teişani, Parohia Bughile – comuna Gura Vitioarei, Parohia Romano-Catolică – municipiul Ploieşti, Parohia Buna Vestire – municipiul Ploieşti, Parohia Matiţa – comuna Păcureţi, Parohia Sf. Nicolae Vechi – municipiul Ploieşti, Parohia Belciug – comuna Drăgăneşti, Parohia Cocorăştii Grind – comuna Cocorăştii Colţ şi Mănăstirea Suzana – comuna Măneciu.