Procurorii prahoveni au dispus trimiterea în judecată a unui conferenţiar universitar din cadrul Univerităţii de Petrol-Gaze din Ploieşti, acuzat de 32 de infracţiuni de luare de mită şi de evaziune fiscală. Anchetatorii susţin că profesorul condiţiona promovarea examenelor cerându-le studenţior să cumpere bonuri de benzină pe care le deconta pe firma sa, scrie news.ro

Potrivit unui comunicat dat publicităţii vineri de Direcţia Generală Anticorupţie, care a anchetat dosarul în care cadrul didactic este acuzat de luare de mită şi evaziune fiscală, profesorul ploieştean aflat sub control judiciar a fost trimis în judecată pentru comiterea celor dou[ infracţiuni..

El este acuzat că, în perioada ianuarie 2015 – martie 2016, a pretins şi a primit de la zeci de masteranzi şi studenţi ai Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti 128 bonuri valorice de carburant cu valoare nominală de 50 şi 100 lei, în valoare totală de 8.300 lei.

Pentru ca profesorul să le dea notă de promovare la examene sau să le coordoneze lucrările de disertaţie, studenţii erau trimişi să cumpere bonurile de benzină de la o staţie de distribuţie carburanţi situată în Ploieşti, profesorul cerându-le ca bonurile să fie emise pe numele unei societăţi comerciale pe care o administra.

Acesta le cerea studenţilor inclusiv factura fiscală şi bonul fiscal de achiziţie a carburantului şi, ulterior, înregistra în contabilitatea firmei sale unele dintre aceste facturi fiscale în scopul deducerii ilegale a TVA, creând prejudiciu bugetului consolidat al statului, anchetatorii identificând patru astfel de situaţii.

Ofiţerii DGA şi procurorii mai spun că profesorul a primit de la un masterand un ceas de mână în loc de bonuri valorice de carburant întrucât acesta, cetăţean străin, neştiind de unde poate achiziţiona astfel de bonuri, i-a oferit în schimb ceasul, lucru acceptat de către cadrul didactic.