Cremele sunt un remediu împotriva celulitei inestetice. Aspectul de coajă de portocală dă bătăi de cap oricărei femei. Din cauza elasticităţii pielii şi lipsei de apă din organism pielea capătă un aspect nu tocmai plăcut.

De-a lungul timpului, femeile au încercat prin diferite procedee să scape de celulită sau măcar să remedieze această problemă. Nu toate doamnele şi domnişoarele îşi permit să apeleze la tratamentele estetice şi la masajele anticelulitice, care costă destul de mult. De aceea, unele apelează la cremele făcute acasă, care au numeroase beneficii. În primul rând sunt naturale şi uşor de făcut. Iată câteva reţete de creme făcute acasă:

 Cremă anticelulitică cu argilă

Argila purifică, detoxifică şi tonifiază pielea, iar pentru aceasta cremă anticelulita poţi folosi:

- 1 cana argila

- apă caldă (cât să formeze o pastă moale cu argila)

- câteva picături de ulei esenţial de lavandă

După aplicarea cremei anticelitice, împachetează-te cu folie de plastic pentru 10-15 minute.

Cremă anticelulitică cu sare de mare

Aceasta cremă anticelulita se face cu:

- 1 cană sare de mare

- 250 ml apă fierbinte

- 1/2 cană ulei de măsline

- câteva picături de ulei esenţial de portocală

Amestecă întâi sarea cu apă, apoi adăugă uleiul de măsline şi uleiul esenţial. Crema se aplică pe zonele afectate, prin masaj circular.

Cremă anticelulitică cu zahăr brun

Zahărul brun este excelent pentru tonifierea pielii şi estomparea celulitei. Pentru aceasta cremă ai nevoie de:

- 1 ceaşca zahăr brun

- 1 ceaşca sare de mare

- 2 linguri ulei de migdale

- 2 linguri extract de vanilie

- 2 linguri suc de lămâie

- 2 linguri miere

Amestecă toate ingredientele şi toarnă compoziţia într-un borcan, deoarece o poţi folosi şi în altă zi. După ce masezi crema pe zonele cu probleme, las-o câteva minute pe piele, apoi clăteşte-o.

 Cremă anticelulitică cu zaţ de cafea şi ulei de măsline

Zaţul de cafea are un puternic efect anticelulitic, deoarece îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi stimulează spargerea celulelor de grăsime. În acelaşi timp, uleiul de măsline hidratează eficient straturile pielii şi îi redă acesteia fermitatea şi catifelarea de altădată. Pentru aceasta cremă anticelulitică ai nevoie de:

- 1 ceaşcă zaţ de cafea

- 1/2 ceaşca ulei de măsline

- 2 linguri sare

Crema se aplică pe picioare prin masaj de jos în sus, adică de la glezne spre şolduri, iar pe posterior prin mişcări circulare. Tot prin mişcări circulare se aplică şi pe abdomen.

Cremă anticelulitică cu suc de grapefruit

Pentru aceasta cremă extrem de eficientă, ai nevoie de:

- 1/2 ceaşcă de suc proaspăt de grapefruit sau alt fruct citric

- 2 linguriţe de cimbru uscat

- 1 ceaşca ulei de porumb

Amestecă ingredientele şi masează-le pe pielea afectată de celulită. O altă metodă este să aplici crema pe zonele cu probleme, apoi să acoperi pielea cu folie din plastic. Căldura care se va forma va permite o pătrundere mai bună a ingredientelor active în ţesut, iar celulita se va estompa mai rapid.

Cremă anticelulitică cu ulei de cocos

Pentru aceasta cremă anticelulita ai nevoie de:

- 1/2 cana ulei de cocos

- 2 linguri zat de cafea

- 4 linguri zahăr brun

- 1 linguriţă scorţişoară

Lasă uleiul de cocos la temperatura camerei până ce se topeşte, apoi amestecă-l cu restul ingredientelor şi masează crema pe piele.

Cremele anticelulita se folosesc seara, pentru că ele pot provoca înroşirea pielii. De asemenea, înainte să le aplici pe porţiuni mari de corp, este recomandat să le testezi pe porţiuni mai mici, cu atât mai mult cu cât ştii că ai pielea sensibilă şi predispusă la iritaţii.

Nu în ultimul rând, este bine să ştii că aceste creme anticelulita au efect temporar, ceea ce înseamnă că trebuie să le aplici regulat.