Dacă ai un program încărcat şi obişnuieşti să pierzi nopţile, ar trebui să înveţi cum să tratezi eficient problema cearcănelor de sub ochi. Încearcă să apelezi la remedii naturiste, la care să adaugi un stil de viaţă sănătos.

 Odihneşte-te

Nopţile pierdute şi stresul sunt principalele cauze pentru ochii obosiţi. Un somn bun, de cel puţin 8 ore pe noapte, ţine cearcănele la distanţă.

Alege o pernă comodă

Capul şi gâtul trebuie să aibă o poziţie relaxantă în timpul somnului pentru a facilita circulaţia sangvină corectă.

Demachiază-te corect

Bineînţeles, demachierea este ritualul esenţial care nu trebuie să lipsească din rutina ta. Zona ochilor este deosebit de sensibilă şi are nevoie de o curăţare eficienta.

 Foloseşte comprese cu muşeţel

Nu uita de remediile naturiste. Când ai ochii obosiţi, apeleazala câteva trucuri homemade pentru a le reda strălucirea. Muşeţelul are un efect calmant antiiritant asupra pielii.

Hidratează-te corespunzător

Lipsa apei din organism poate determină apariţia cearcănelor. Hidratează-te corespunzător ca să ai un ten radiant, lipsit de imperfecţiuni. Bea minim 2 l de apă pe zi şi include în meniul tău cât mai multe lichide.

 Investeşte într-o cremă cu mltivitamine

 Pielea din jurul ochilor necesită o ingijire specială. Investeşte fără regrete într-o cremă de ochi cu un conţinut crescut de vitamina K şi B12. Aplic-o pe tenul perfect curat, seara şi dimineaţă.

Renunţă la fumat

 Fumatul îmbătrâneşte pielea feţei, dar este responsabil şi pentru formarea cearcănelor de sub ochi. Fumul de ţigară îngreunează circulaţia sângelui şi favorizează aspectu ochilor obosiţi.

Nu mai bea alcool

Cel puţin seara, cu minim două ore înainte de culcare, evita să mai bei băuturi alcoolice. Aceastea favorizează insomnia dar dilată şi vasele de sânge. Astfel vinişoarele de sub ochi devin mai proeminente şi accentuează cearcănele.

Poartă ochelari de soare

Soarele puternic sporeşte producţia de melanina la nivelul pielii. Această substanţă este responsabilă pentru culoarea închisă a tenului; subliniază bronzul dar totodată, accentuează nuanţa cearcănelor. Aşadar, ochelarii de soare nu trebuie să-ţi lipsească în zilele însorite ale verii.

Manaca multe fructe şi legume

O îngrijire corespunzătoare trebuie completată cu o dietă pe măsură. Ca să ţii cearcănele la distanţă include în mesele tale multe legume şi fructe, bogate în vitamine şi antioxidanţi: morcovi, varza, roşii, castraveţi, banane sau mere.