Sportul înseamnă sănătate. Să faci sport nu ar trebui să fie o povară, ci din contră, ar trebui să fie o activitate pe care să o faci cu placere, ea fiind benefică atât pentru fizic, cât şi pentru psihic. Nu degeaba se spune Minte sănătoasă într-un corp sănătos. Sportul te relaxează şi te ajută să te menţii în formă, dar ajută şi la reducerea stresului şi a stărilor de anxietate. Mai jos, vă prezentăm cinci motive pentru care este bine să facem sport constant, potrivit list25.com .
 

1.Sedentarismul îngraşă


Una dintre cele mai mari probleme ale secolului în care trăim este obezitatea. Lipsa activităţilor fizice şi alimentaţia proastă reprezintă principalele cauze pentru apariţia acestei boli, pentru că da, obezitatea este o boală. Câteva kilograme în plus au devenit ceva obişnuit pentru persoanele care îşi petrec majoritatea timpului la birou. Lipsa activităţii duce la pierderea tonusului muscular, iar energia rezultată în urma alimentaţiei defectuoase ajunge să fie stocată sub formă de ţesut adipos, pentru că organismul ajunge să consume din ce în ce mai puţine calorii. Dacă nu ne obişnuim să facem mişcare, ne va fi din ce în ce mai greu să facem un sport, deoarece organismul se adaptează unui stil de viaţă defectuos şi pe măsură ce trec anii, va fi din ce în ce mai dificil să ni-l corectăm.
 
 
2. Sportul combate bolile cronice

Activitatea fizică practicată regulat întăreşte muschiul inimii si optimizează circulaţia sângelui, scade tensiunea arterială şi ajută la menţinerea unei valori medii a colesterolului. În plus, sportul  ajută la prevenirea diabetului de tip 2 si a anumitor forme de cancer. Specialiştii spun că durata exercitiului fizic este mult mai importantă decât intensitatea acestuia. Dacă ne apucăm de sport, este indicat să fim constanţi. Doar aşa se vor vedea rezultate.
 
 
3. Dacă faci sport, pielea ta se tonifică şi scapi de celulită

Cu cât faci mai mult sport, cu atat muschii sunt mai vizibili şi cu atât mai mult aceştia stimulează circulaţia sangvină de la nivelul pielii, dând astfel un aspect mai ferm pielii şi îndepărtând aspectul de coajă de portocală. În plus, sportul ajută şi la eliminarea toxinelor, şi astfel, pielea se eliberează de impurităţi şi devine mai fermă.
 
 
4. Osteoporoza – o boală învinsă de sport

Sportul te ajută să previi osteoporoza, o boală a oaselor. Astfel, te poţi declara o persoană care odată cu înaintarea în vârstă, vei simţi că începi o nouă viaţă, la fel de bună ca şi până atunci şi că pericolul apariţiei osteoporozei s-a diminuat. Reţeta succesului constă în exercitii fizice cuplate cu o doză zilnică recomandată de calciu. Acestea contribuie la întărirea oaselor, şi prevenirea acestei boli. Printre cele mai indicate activităţi sunt: plimbările lungi prin parc, alergatul, dar si exercitiile cu greutăţi.
 
 
 
5. Sportul ne ajută să eliminăm substanţele toxice din organism

În timp ce facem sport, odată cu sudoarea, se elimină şi substanţele toxice din organism, substanţe care ne otravesc corpul. În timpul zilei mâncăm diferite alimente, chiar dacă ştim că sunt pline de conservanţi şi alţi aditivi alimentary, dăunători pentru organism Praful pe care îl inspirăm şi care rămâne pe piele, dar şi substanţe nocive se elimină atunci când transpirăm. Normal şi igienic în acelaşi timmp este ca după ne terminăm antrenamentul să facem un duş sau o baie.