Toată lumea ştie că limonada este foarte sănătoasă. Pentru a te bucura de toate beneficiile lămâii, cea mai bună variantă este să bei timp de o lună de zile, în fiecare dimineaţă, o ceaşcă de apă plată încălzită (neîndulcită) cu suc de lămâie/lime.

Care sunt beneficiile acestei cure?

Te ajută să slăbeşti

Lămâile au un conţinut mare de fibre pectine, care combat foamea. În plus, conform studiilor, cei care au o dietă alcalină pierd în greutate mai repede.

Ajută la digestie

Apa caldă stimulează digestia. Lămâile şi limele sunt bogate în minerale şi vitamine, care ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

Acţionează precum diureticele

Lămâia creşte frecvenţa urinării, ajutând astfel la eliminarea rapidă a toxinelor din organism şi la menţinerea tractului urinar sănătos.

Echilibrează nivelul pH-ului lichidelor din organism

Deşi este greu de crezut, lămâia este un aliment acid, dar în interiorul corpului devine alcalină (acidul citric nu creează aciditate în organism odată metabolizat). După cum ştii, un organism cu pH-ul echilibrat este cheia spre o stare de sănătate optimă.

Curăţă pielea

Vitamina C ajută la diminuarea ridurilor de suprafaţă şi a petelor de pe piele. Apa cu lămâie elimină toxinele din sânge şi ajută la menţinerea tenului curat şi sănătos.

Stimulează sistemul imunitar

Lămâile sunt bogate în potasiu, calciu, fosfor şi vitamina C. Vitamina C este foarte bună pentru combaterea răcelilor, potasiul stimulează creierul şi sistemul nervos şi ajută la controlul tensiunii arteriale, iar fosforul metabolizează macronutrienţii, ajută la buna funcţionare a creierului şi întăreşte, alături de calciu, oasele şi dinţii.

Hidratează sistemul limfatic

Atunci când corpul este deshidratat, nu îşi poate îndeplini corect funcţiile, ceea ce duce la acumularea de toxine, apariţia stresului şi a constipaţiei etc. O ceaşcă de apă caldă cu lămâie te hidratează foarte bine şi ajută glandele suprarenale să funcţioneze corect.

Sursa: unica.ro