Un şofer român de TIR a fost condamnat să plătească despăgubiri în valoare de 1 milion de euro după un accident grav pe care l-a provocat în martie 2017, în Italia, informează La Stampa.

Românul în vârstă de 41 de ani a comis un accident grav în Italia, între Albisola şi Celle, pe A 10. Pe 26 martie 2017, românul a intrat cu camionul într-un grup de muncitori de pe marginea şoselei omorând doi dintre aceştia şi rănind grav alţi cinci. A fost imediat arestat pentru acuzaţii de omor multiplu.

Ancheta a relevat că românul a pierdut controlul volanului într-o curbă, la ieşirea dintr-un tunel, iar din această cauză s-a răsturnat şi a intrat cu TIR-ul într-un grup de muncitori. Anchetatorii au precizat şi că românul nu consumase băuturi alcoolice sau substanţe interzise şi că ar fi respectat toate normele prevăzute şi nu ar fi depăşit limita de viteză legală în zonă.

Pe 31 octombrie, avocatul românului a depus chitanţele pentru plata despăgubirilor, în valoare de 1 milion de euro.

După plata despăgubirilor, cel mai probabil românul va primi o pedeapsă de doi ani de închisoare cu supendare, mai arată sursa citată.