Scrub-ul de zahar este ingredientul minune pentru o piele fină şi catifelată. Dacă exfolierea pielii îţi dă bătăi de cap, soluţia este cât se poate de simplă. Foloseşte un scrub naturist cu zahăr, iar tenul tău va radia şi te vei simţi ca nouă.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti scrubul de zahăr:

- 1 ceaşcă de zahăr (poţi folosi zahăr tos sau zahăr brun, iar alternativa pentru zahăr mai este dată şi de aceeaşi cantitate de sare amară)

- 1/2 ceaşcă de ulei (poţi folosi orice tip de ulei ai la îndemână – ulei de măsline, ulei de migdale, ulei de floarea-soarelui, ulei de struguri etc).

Cum se procedează pentru a obţine scrubul de zahăr

Pune zahărul într-un castronel de ceramică, apoi toarnă uleiul în fir subţire, exact ca şi cum ai prepara o maioneză. Amestecă uşor cu o spatulă din lemn, astfel încât să ajungi la consistenţa dorită (scrub-ul nu trebuie să fie nici uscat, nici zemos).

Depozitează scrubul din zahăr într-o cutiuţă sau într-un borcănel şi păstrează-l la frigider până în momentul folosirii.

Cum se foloseşte scrubul de zahăr?

Aplică tratamentul pe faţa curată, masează uşor cu mişcări circulare şi îndepărtează apoi cu apă călduţă. În acest mod se îndepărtează celulele moarte şi impurităţile, iar uleiul de măsline lasa pielea catifelată.

Sfaturi:

Dacă îţi doreşti un scrub parfumat, iar pielea ta să fie răsfăţată cu arome din cele mai diverse, poţi îmbogăţi reţetă de bază cu diverse ingrediente:

1. Scrub de zahăr cu lămâie: adăugă coaja rasă de la două lămâi la reţetă de bază şi amestecă bine să se omogenizeze.

2.Scrub de zahăr cu lavandă: reţeta de bază se îmbogăţeşte cu o picătură de ulei esenţial de lavandă.

3.Scrub de zahăr cu ghimbir şi portocală: nu trebuie să vină Crăciunul pentru a simţi aceste arome minunate în casa ta. Poţi pregăti un scrub aromat, adăugând la reţeta de bază coajă rasă de portocală şi un sfert de linguriţă de ghimbir ras.

 

Sursa: perfecte.md