Mario Sorrenti, Annie Leibovitz, Bruce Weber, Mario Testino, David Sims, sunt doar câţiva dintre fotografii celebri pentru care a pozat frumoasa şi controversata Kate Moss. Imaginile rezultate în cei peste 20 de ani de shootinguri de fashion au făcut din Kate Moss un adevărat icon şi unul dintre cele mai bine plătite fotomodele din întreaga lume.

O selecţie de imagini unice sau în ediţii limitate, înfăţişând-o pe Kate Moss, va fi scoasă la licitaţie la Casa Christie’s din Londra, pe 25 septembrie 2013.

Cele mai multe imagini cu Kate sunt fotografii din pictoriale de modă, dar există şi câteva picturi şi sculpturi special selectate pentru acest eveniment de colecţionarul şi curatorul Gert Elfering.

Lucrările vor fi expuse doar pentru patru zile, începând cu data de 21 septembrie, şi sunt evaluate, fiecare, cu sume cuprinse între 4.000 şi 50.000 de lire.

Cea mai “veche” piesa din expoziţie datează din 1992 şi este un portret nud al lui Kate semnat de Mario Sorrenti. Cea mai recentă este chiar de anul acesta – Kate fotografiată de Allen Jones.

Fotomodelul Kate Moss s-a născut în Marea Britanie şi are în palmares, la cei 39 de ani împliniţi în ianuarie, sute de prezentări de modă şi la fel de multe apariţii pe coperţile revistelor de modă, dar şi campanii publicitare pentru branduri precum Gucci, Dolce & Gabbana, Calvin Klein, Chanel, RimmelKerastase MangoDiorAgent Provocateur, Virgin Mobile, Calvin Klein Jeans sau Burberry.

Cea mai nouă campanie care o are în prim-plan pe Kate Moss este pentru colecţia Versace toamna-iarna 2013/2014.

Potrivit revistei Forbes, Kate Moss este al doilea cel mai bine plătit model din lume, cu venituri estimate la peste 9 milioane de dolari în 2012. Pe primul loc se afla Gisele Bündchen.

 

Sursa: marieclaire.ro