Ambasada Rusiei la Bucureşti anunţă "o contribuţie financiară modestă" pentru recuperarea de către statul român a sculpturii "Cuminţenia Pământului". Anunţul a fost făcut pe Facebook, unde ambasada a postat şi un videoclip în care se spune că "armata rusă şi armata română au luptat împreună, în Primul Război Mondial, pentru independenţa României", iar în al Doilea Război Mondial "armata sovietică şi armata română au luptat împreună pentru independenţa Europei".

"În România este lansată campania pentru recuperarea patrimoniului naţional cultural al ţării, inclusiv a sculpturii lui Constantin Brâncuşi Cuminţenia Pământului. Ambasada se alătură acţiunii şi aduce o contribuţie financiară modestă la fondul comun creat în acest scop", anunţă Ambasada Rusiei la Bucureşti, pe pagina sa de Facebook.

Conform chitanţei postate în facsimil, donaţia Ambasadei Rusiei este de 100 de euro.

Ambasada a postat, alături de mesajul în care anunţă donaţia pentru Cuminţenia Pământului, şi un videoclip în care se spune că "armata rusă şi armata română au luptat împreună, în Primul Război Mondial, pentru independenţa României", iar în al Doilea Război Mondial "armata sovietică şi armata română au luptat împreună pentru independenţa Europei".