Poliţia indiană a anunţat că a deschis o anchetă care o vizează pe câştigătoarea Miss Univers pentru că a participat la o şedinţă foto pentru încălţăminte ce a fost organizată duminică, fără autorizaţie, la celebrul monument Taj Mahal.

Olivia Culpo, 21 de ani, a vizitat duminică monumentul situat la Agra, în cadrul unui turneu de aproximativ 12 zile în India. "Am deschis un dosar împotriva (Oliviei) Culpo şi a membrilor echipei sale după ce am primit o plângere", a afimat Sushant Gaur, de la poliţia din Agra, scrie Agerpres.

Tânăra a pozat purtând încălţăminte de marcă, aşezată pe locul prinţesei Diana, o margine din marmură situată în faţa mausoleului şi numită astfel după vizita prinţesei la templu, în 1992.

"Există reguli stricte ce interzic orice promovare la Taj Mahal, iar şedinţa foto a fost efectuată fără autorizaţie în prealabil", a declarat, la rândul său, N.K. Pathak, un responsabil din Agra al Autorităţii indiene pentru protecţia patrimoniului, Archaeological Survey of India (ASI).

Această anchetă este într-un stadiu preliminar şi nu se va finaliza neapărat în faţa unui tribunal. Tânăra riscă o amendă dacă este găsită vinovată. Vizitatorii trebuie să-şi scoată încălţămintea în interiorul Taj Mahal, mausoleu construit de împăratul Shah Jahan în memoria soţiei sale, Mumtaz Maha.

În publicaţia Bombay Mid-Day, responsabilul însărcinat cu protecţia mausoleului, Munazzar Ali, a apreciat că Miss Univers a dat dovadă de "lipsă de respect şi insultă".