Blond, brunet sau roşcat, scurt sau lung, părul trebuie să fie îngrijit şi să arate bine tot timpul. Femeile sunt cele care pun mai mult accent pe acest aspect şi vor ca parul lor să fie sănătos şi frumos. Podoaba capilară spune multe despre persoanlitatea fiecăreia dintre noi.

Pentru a avea un păr îngrijit şi strălucitor, nu e nevoie de sacrificii mari şi nu trebuie să renunţi definitiv la anumite obiceiuri care îţi fac plăcere. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai şuviţe superbe, bine îngrijite, care trezesc invidia celor care te privesc:

1. Alimentaţia sănătoasă este primul pas pentru un corp sănătos, iar părul tău nu face excepţie de la regulă. Include-ţi în dieta fructe, legume şi seminţe, întrucât sunt doar câteva dintre alimentele recomandate doamnelor şi domnişoarelor care îşi doresc o podoabă capilară îngrijită.

2. Alege produse de îngrijire potrivite tipului tău de păr. Gamă largă de cosmetice aflată pe piaţa îţi oferă posibilitatea să optezi pentru ceea ce îţi hrăneşte şi protejează firele de păr.

3. Ţine minte că soarele afectează părul şi îl decolorează, atât vara cât şi iarna. Chiar dacă în sezonul rece părul tău pare să fie mai protejat, alege în continuare produsele cu factor de protecţie, deoarece schimbările de temperatură sunt la fel de nocive.

4. Masează-ţi scalpul. Tipul acesta de îngrijire îţi va relaxa rădăcinile şi va favoriza creşterea părului.

5. Dacă ai un păr cu tendinţe de îngrăşare, clăteşte-te, după şamponare, cu suc de lămâie diluat în apă. Cele două ingrediente vor înlătura substanţele uleioase şi vor conferi strălucire părului.

6. Şamponează părul cu atenţie. Aplică produsul cosmetic în două rânduri, a doua oară folosind jumătate din cantitatea pe care ai folosit-o prima dată. După clătire, aplică balsamul pe vârfuri şi de-alungul firelor, fără să atingi rădăcină.

7. Tratează cu atenţie vârfurile, mai ales dacă ai părul mai lung. Nu folosi perii dure şi nu pieptănă părul mai des decât este nevoie. Dacă ai un păr creţ. Încearcă să nu-i piepţeni, pentru a nu avea un aspect de mătură.

8. Vitaminele B1 şi B12 sunt cele mai bune pentru menţinerea unui par sănătos. Încearcă să le găseşti atât în mâncare cât şi în produsele de îngrijire pe care le foloseşti.

9. Somnul este foarte important pentru întregul tău organism. Bucură-te de odihnă şi încearcă să îţi laşi părul desprins în timpul noapţii.

10. Spală părul cu apă călduţă şi nu fierbinte. Apă fierbinte măreşte nivelul de sebum.

 

Sursa: perfecte.ro