Jeremy Clarkson, fostul prezentator al emisiunii "Top Gear", concediat de BBC în urma unei altercaţii cu un producător TV, va reveni la postul naţional de televiziune britanic în calitate de invitat special al unei emisiuni săptămânale de satiră, la sfârşitul acestei luni.

Tabloidul The Mirror scrie că managerii postului BBC au decis în cele din urmă să îi permită lui Jeremy Clarkson să prezinte în calitate de invitat special la ediţia din 24 aprilie a emisiunii de satiră "Have I Got News For You".

O purtătoare de cuvânt a radiodifuzorului britanic a spus: "Contractul lui Jeremy nu a fost reînnoit pentru «Top Gear», însă el nu are interdicţie să apară la BBC".

Presa britanică afirmă că apariţia lui Jeremy Clarkson în emisiunea "Have I Got News For You" a fost decisă cu mult timp înainte ca renumitul prezentator britanic să aibă o altercaţie cu producătorul de televiziune Oisin Tymon.

Jeremy Clarkson a anunţat că se va achita de obligaţiile sale contractuale şi va apărea într-o serie de show-uri live inspirate din universul emisiunii "Top Gear" alături de foştii lui colegi din acea emisiune, Richard Hammond şi James May. Titlul turneului - care va avea loc în acest an în Marea Britanie, Australia, Norvegia şi Africa de Sud - a fost schimbat în "Clarkson, Hammond & May Live", iar cei trei prezentatori nu au voie să facă în timpul acelor show-uri nicio referire directă la incidentul în care a fost implicat Jeremy Clarkson.

Marţi, Poliţia din North Yorkshire a anunţat că nu îl va pune sub acuzare pe Jeremy Clarkson pentru agresiune fizică. La rândul său, producătorul Oisin Tymon şi-a exprimat regretul după incident şi a refuzat să depună plângere împotriva fostului său superior ierarhic.

BBC ar putea avea pierderi estimate la 67 de milioane de lire sterline pe an dacă va renunţa definitiv la Jeremy Clarkson, după cum a relatat recent dailymail.co.uk.

BBC Worldwide, "braţul comercial" al corporaţiei BBC, câştigă o sumă estimată la 50 de milioane de lire sterline pe an din vânzarea drepturilor de difuzare ale show-ului "Top Gear", la nivel internaţional. Acest show este difuzat în 214 ţări din lume, inclusiv în România.

În plus, BBC Worldwide câştigă milioane de lire sterline din revista Top Gear, care este editată de asemenea în mai multe ţări din lume, dar şi din show-uri live care folosesc brandul "Top Gear" şi care sunt realizate atât în Marea Britanie, cât şi în străinătate. Acestora li se adaugă vânzările de DVD-uri care folosesc de asemenea brandul "Top Gear".

Mediafax