Celulita este unul dintre cei mai aprigi duşmani ai femeilor. Ea poate să apară indiferent de vârstă sau greutate. Toate încercăm să găsim remedii pentru această problemă, care de multe ori ne dă bătăi de cap.

Cu toate ştim că pentru a preveni aspectul de coajă de portocală al pielii, trebuie să avem un regim de viaţă sănătos, să facem sport cel puţin 30 de minute pe fiecare zi şi să ne hidratăm foarte bine pielea, mai ales acum, vara. Mai departe, vă voi prezenta câteva remedii simple, care ajută la combaterea celulitei şi conferă pielii tale un aspect plăcut.

1.    Renunţă definitiv la zahăr şi foloseşte cât mai puţină sare

Zaharul se depozitează în celulele de grăsime, iar sarea favorizează reţinerea de apă. Încercă să reduci consumul de sare, iar zahărul înlocuieşte-l cu miere. Cosideră că cele două alimente sunt ca nişte duşmani pentru organismul tău şi încearcă să le eviţi cât poţi de mult.

2.    Foloseşte o rolă de masaj (foam roller)

Cu ajutorul rolei, masează zonele afectate timp de 20-30 de minute, cu o cremă specială, anticelulitică, de câteva ori pe săptămână. Vei vedea că rezultatele nu vor întârzia să apară.


3.    Fă-ţi un scrub cu cafea sau cu mălai

Bei cafea? Dacă da, nu arunca zaţul, pentru că îl poţi folosi pentru gomaj. Adaugă câteva linguriţe de ulei de măsline într-un recipient şi câteva linguriţe de zaţ, iar apoi tot ce trebuie să faci este să amesteci bine, până când se omogenizează conţinul. După aceea, poţi începe să masezi substanţa obţinută pe zonele afectate de celulită.


4.   Masează-te cu o perie împotriva celulitei

Peria împotriva celulitei si uleiul de cocos sunt două arme foarte importante în războiul cu celulita. Aplică uleiul de cocos pe piele şi masează zona cu peria. Încearcă să faci asta de câteva ori pe săptămână.


5.    Profită de proprietăţile benefice ale ienupărului şi ale uleiului de măsline

Ia două părţi egale de ulei de ienupar şi de ulei de măsline şi combină-le. Ulterior, începi şi  masează energic, dar delicat în acelaşi timp, zonele afectate. Cel mai indicat ar fi să rogi pe cineva să facă acest lucru, o prietenă sau, de ce nu, iubitul.


6.    Mănâncă seminţe de in

Seminţele de in ajută la creşterea colagenului din piele şi oferă acesteia elasticitate. Adaugă câteva seminţe de in iaurt sau in salate pentru buna funcţionare a corpului tău.


7.    Bea apă cu lămâie şi pudră de cayenne

Combină sucul de la o lămâie cu puţină pudră de ardei cayenne şi un pahar cu apă. Bea până la trei pahare pe zi şi vei vedea rezultatele în doar câteva săptămâni.


8 Oţetul din cidru de mere face minuni

Există două posibilităţi de a folosi oţetul din cidru de mere. Prima opţiune este aceea de a masa zonele afectate de celulită cu oţet, iar cea de a doua este de a pune câteva linguriţe de oţet la un pahar de apă. Bea acest amestec zilnic şi încercă să faci chiar un obicei din asta. În timp vei observa rezultate.