Se împlinesc 47 de ani de la cutremurul devastator din 4 martie 1977, una dintre cele mai triste zile din istoria României. În acea zi neagră din istoria României au murit peste 1500 de oameni, printre care personalităţi îndrăgite de români, actori de comedie, cântăreţi, regizori, scriitori şi oameni de ştiinţă. Toma Caragiu, Alexandru Bocăneţ, dar şi surorile gemene ale Oanei Zăvoranu s-au aflat printre victime. Una dintre tragediile care au şocat România, în urma zilei fatidice de 4 martie 1977, este a cântăreţei Doina Badea, care a murit atunci împreună cu toată familia.

Actorul Toma Caragiu, regizorul Alexandru Bocăneţ şi cântăreaţa Doina Badea locuiau în centrul Capitalei şi blocurile lor s-au prăbuşit aproape unul peste altul în seara de 4 martie 1977, când seismul cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter a lovit România la ora 21.22.

Toma Caragiu şi regizorul Alexandru Bocăneţ, soţul creatoarei de modă Doina Levintza erau împreună când s-a produs cutremurul şi au făcut greşeala de a coborî  pe scări şi au fost găsiţi, fără suflare, printre dărâmături.

În blocul vecin cu cel în care stătea Toma Caragiu a avut loc altă tragedie: Doina Badea a murit împreună cu soţul (Traian Zmeu) şi cei doi copii mici (Bogdan-Traian şi Andrei-Claudiu), pe 4 martie 1977, la ora 21:22:22. Îndrăgita cântăreaţă, posesoara unei voci inconfundabile datorită căreia era supranumită „Edith Piaf a României', avea doar 37 de ani.

Mâna Doinei Badea a fost recunoscută printre dărâmături după verigheta pe care o avea pe deget, dar trupul nu i s-a găsit vreodată.

Vorbind despre ea, Octavian Ursulescu spunea: „Doina Badea nu era ceea ce s-ar putea numi o cântăreaţă de turneu, de show, pentru că vocea ei era, fatalmente, mai mult pentru esteţi, pentru oameni care apreciază vocea, dar ea nu putea capta foarte mult publicul. Avea un anumit gen şi piesele cam de aceeaşi factură, mai serioasă, în schimb era cântăreaţă de concurs. Orice piesă de concurs încredinţată ei, cum erau piesele acelea ample, festivaliere, cultivate şi la San Remo, ea o conducea către premii.'

SURSA: Viva.ro