TITLURILE ZILEI:
• Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere şi peste 5.500 au fost amendaţi cu o zi înaintea minivacanţei de 1 Mai    • Trafic aglomerat pe DN 1, la Comarnic, Sinaia, Buşteni şi la ieşirea de pe autostrada A1 în DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea    • Simona Halep s-a calificat în semifinalele Porsche Tennis Grand Prix    • Risc maxim de avalanşă în Munţii Făgăraş, Bucegi şi Piatra Craiului    • Fotbalul se schimbă. Arbitraj video la Cupa Mondială din Rusia, în 2018    • Alimente care nu sunt chiar atât de sănătoase    • Ce trebuie să faceţi când vă vindeţi maşina    • Pompierii prahoveni au grijă de minivacanţa de 1 Mai    • Contractul pentru construirea podului peste Dunăre, postat în SEAP    • Deplasare a Petrolului 52 la echipa care a pus cele mai mari probleme în tur pe “Ilie Oană”, CS Cornu    • Maxima zilei - 29 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 29 aprilie 2017    • Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere şi peste 5.500 au fost amendaţi cu o zi înaintea minivacanţei de 1 Mai    • Trafic aglomerat pe DN 1, la Comarnic, Sinaia, Buşteni şi la ieşirea de pe autostrada A1 în DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea    • Simona Halep s-a calificat în semifinalele Porsche Tennis Grand Prix    • Risc maxim de avalanşă în Munţii Făgăraş, Bucegi şi Piatra Craiului    • Fotbalul se schimbă. Arbitraj video la Cupa Mondială din Rusia, în 2018    • Alimente care nu sunt chiar atât de sănătoase    • Ce trebuie să faceţi când vă vindeţi maşina    • Pompierii prahoveni au grijă de minivacanţa de 1 Mai    • Contractul pentru construirea podului peste Dunăre, postat în SEAP    • Deplasare a Petrolului 52 la echipa care a pus cele mai mari probleme în tur pe “Ilie Oană”, CS Cornu    • Maxima zilei - 29 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 29 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Sâmbătă - 29 aprilie 2017 8:32:37

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Cum a fost făcută reclama Volvo cu spagatul lui Van Damme


17 noiembrie 2013

citeşte totul despre:
cascadoria,
vilhelmsson,
trucks,
platforma,
nilsson,
construita,
managerul,
publicerating  rating  rating  rating  rating     (470 vizualizări)

Pentru că mulţi şi-au pus întrebarea dacă această cascadorie făcută de Van Damme la 53 de ani este autentică, siteul www.pt.ro a căutat mai multe detalii despre cum a fost realizată. Sursa cea mai bună au fost câteva interviuri în presa de peste ocean.

“Cascadoria este cât se poate de reală şi a fost făcută din prima filmare” a spus Anders Vilhelmsson, managerul cu relaţiile publice pentru Volvo Trucks. “Este o cascadorie foarte îndrăzneaţă dar am avut tot timpul controlul asupra ei. Nu a existat niciodată vreun pericol real”, a mai adăugat managerul.

În timpul filmării Van Damme a fost asigurat cu nişte cabluri de siguranţă, care au fost scoase în postproducţie. De asemenea fiecare picior a stat pe o mică platformă construită special pe oglinzi, doar pentru a oferi o suprafaţă plată.

Regizorul reclamei este Andreas Nilsson, iar agenţia de creaţie este Forsman & Bodenfors. Filmările s-au făcut pe un aeroport închis din Spania.

S-au antrenat timp de trei zile, dar filmarea propriu-zisă trebuia făcută în doar 15 minute, pentru a prinde acea lumină specială a răsăritului de soare între 8:05 şi 8:20.

“Filmarea pe care o vedeţi este făcută din prima încercare. Dar evident că am avut tone de repetiţii” a spus Nilsson.

Nu e prea greu să-ţi închipui câtă concentrare şi tensiune a fost în acele 15 minute. De la echipa tehnică, cameramani, şoferi până la eroul principal Van Damme.

Dar să nu uităm că aici vorbim de trei eroi, Van Damme şi cei doi şoferi.

“Ceea ce ei (şoferii) au făcut este fantastic. Nu ştiu dacă aţi încercat vreodată să conduceţi un camion cu spatele dar vă asigur că nu este un lucru uşor. Şi apoi să le controlezi în aşa fel când s-au îndepărtat unul de altul, este foarte, foarte dificil.”, a spus regizorul.

Camioanele merg cu spatele pentru că cei de la Volvo s-au gândit să mai adauge încă un factor de dificultate.

“Cu toţii ştim că este mai dificil să mergi cu spatele decât înainte. Ne-am gândit că va fi un test suprem să avem două camioane care merg cu spatele cu cineva care stă pe oglinzi şi face un spagat întreg între ele. Şi am ştiut că dacă e cineva capabil să facă asta, aceasta nu putea fi decât Jean-Claude Van Damme”, a mai adăugat Nilsson

Regizorul Nilsson doreşte ca acest video să fie un omagiu sincer pentru Van Damme: “Un simbol pe care l-am avut în suflet de când sunt copil. În anumite momente din trecut Van Damme a fost privit de sus. Eu m-am uitat în sus, că o celebrare”

De ce au ales cei de la Volvo să facă o asemenea reclamă ? Doar pentru a promova nişte camioane ? Volvo doreşte să promoveze un sistem de direcţie revoluţionar care combina clasică direcţie hidraulică (servo-directia) cu un motor electric controlat de un computer. Motorul primeşte 2000 de impulsuri pe secundă din partea senzorilor de la bord, permiţând un control extrem de precis, aşa cum demonstrează reclamă.

Aceasta filmare face parte dintr-o serie de reclame, realizate în acelaşi spirit. Prima filmare din această serie o arată pe campioana mersului pe sârmă, Faith Dickey cum traversează un cablu prins între două camioane Volvo.

Ok, dar de ce această strategie de difuzare pe youtube?

“Nu dorim să ajungem doar la şoferii de camioane, ci şi la viitorii şoferi. Tinerii care se confruntă cu alegerea unei meserii, unei cariere.”, au spus reprezentanţii Volvo.

Avem  mult mai mult decât o reclamă. Este o poveste în sine, dar şi o lecţie de publicitate care cu siguranţă va fi pusă în viitoarele manuale de comunicare. Nu doar prin senzaţională cascadorie, prin muzică genial aleasa (Enya – Only Time), lumină, text dar şi prin povestea personajului principal. Un om aproape uitat de public şi industrie, ca toţi cei care sunt în lumea crudă a spectacolului.

Într-o lume a falsului, a efectelor speciale ne este greu să înţelegem că se mai fac lucruri extraordinare şi fără calculatoare, doar prin talent şi multă muncă.

Prin natura filmelor  sale Van Damme intrase doar în zona superficială a memoriei colective că o prezenţă cinematografică efemeră, consumabila. Un atlet desăvârşit şi poate nimic mai mult. Prin reclama asta cât un film, la 53 de ani Van Damme renaşte. Ne oferă o poveste pentru care va fi ţinut minte altfel decât până acum.

Textul reclamei este cât se poate de autentic. Este despre el, despre omul care-şi pierduse gloria şi care poate merită mai mult. Este despre omul căzut care se ridică şi nu oricum, într-un mare stil.

În aproape trei zile reclama are deja peste 12 milioane de vizualizări.

 

surse: wsj.com | google.com,pt.ro

 
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Maria era mioapa, dar prea vanitoasa ca sa poarte ochelari si in plus foarte hotarata sa se marite.
In cele din urma si-a gasit un sot si a plecat in luna de miere.
Cand Maria s-a intors mama sa a tipat ingrozita cand a vazut-o, s-a repezit spre telefon si a sunat un oftalmolog:
– Doctore, spuse ea gafaind, trebuie sa vii aici neaparat…este o urgenta! Fiica mea, care totdeauna a avut probleme cu ochii dar a refuzat sa poarte ochelari tocmai s-a intors din luna de miere…
– Doamna, o intrerupse doctorul, stapaniti-va va rog…spuneti-i fiicei dv sa ma caute la cabinet. Oricat de rau ar vedea asta nu poate fi considerata cu adevarat o urgenta…
– O, nu, spuse mama…nu intelegeti! Tipul cu care s-a intors fiica mea din luna de miere nu e acelasi cu care a plecat!!!
Viaţa poate fi trăită oriunde. Decorul nu are nicio importanţă, esenţială este intensitatea. — Cezar Petrescu

Curs valutar
28 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5333 RON

Moneda euro a crescut


USD
USD = 4.1453 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3604 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online