TITLURILE ZILEI:
• Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 3:34:20

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Noi tendinţe la modelele de sobe cu lemne


27 octombrie 2014

citeşte totul despre:
reducere caldura,
soba cu lemne,
soba cu sticla,
sticla,
tendinte sobe,
froitzheim,
inainteaza,
incastrarea,
integreaza,
lemnele,
mobilier,
mobile,
piatra,
poata,
producatorii,
redus,
schimbat,
stingerea,
tendintarating  rating     (211 vizualizări)

Pe măsură ce toamna înaintează către iarnă sobele cu lemne se aprind din nou pentru a încălzi camera de zi şi a amâna puţin pornirea încălzirii centrale, un foc domol în şemineu creând o atmosferă plăcută în casă, scrie Agerpres. Oamenii s-au bucurat, încă din Antichitate de efectul plăcut al unei locuinţe încălzite. De atunci, principiul încălzirii cu lemne nu s-a schimbat prea mult. S-au făcut doar mici schimbări, de pildă pentru a produce mai puţine particule conţinute în fum.

„Cele mai noi modele de sobe se construiesc astfel încât lemnele să ardă mai uniform, ceea ce însemnă că emisiile se reduc în mod semnificativ“, a explicat Frank Kienle de la Asociaţia de Tehnologii pentru Locuinţă, Încălzire şi Bucătărie din Germania, citat de DPA. Tot mai des, sobele sunt acum echipate cu rezervoare de căldură astfel încât să poată încălzi încăperile timp de mai multe ore după stingerea focului.

O inovaţie vizibilă a sezonului este încastrarea în sobe a unei ferestre de sticlă mai groasă în mai multe straturi pentru a reduce pierderile de căldură.

Aceasta permite evitarea unei atmosfere de saună în casele cu o bună izolaţie termică. Se schimbă şi dimensiunea acestor geamuri. „În ultimii ani tendinţa era să punem geamuri mai mari, dar în viitor acestea vor fi mai mici“, a precizat Tom Froitzheim de la Asociaţia Centrală pentru o Încălzire Sănătoasă. Intenţia este aceeaşi: sobele să nu încălzească excesiv spaţiile închise.

Producătorii de sobe se inspiră şi din ideile designer-ilor de mobilier. Acum se bucură de popularitate sobele zvelte şi înalte, urmate de cele paralelipipedice care se integrează mai uşor cu celelalte mobile. Tendinţele moderne includ şi sobele suspendate sau sobele plutitoare.

Froitzheim nu întrevede mari schimbări în privinţa placării exterioare a sobelor, însă prezice o mai mare individualizare a modelelor. „Spre deosebire de trecut, oamenii pot alege acum orice culori pentru sobele placate cu ceramică. În plus şi producătorii vin mereu cu modele noi“, a spus acesta.

Sobele metalice sunt în general cenuşii sau negre, dar au şi elemente decorative în verde, galben sau coral. „Constatăm un interes mai redus faţă de gresie sau piatră naturală', a menţionat Kienle. Ipsosul în combinaţie cu plăci de faianţă devine tot mai popular, a susţinut Froitzheim.

Pentru a crea un stil nordic, el recomandă sobele cu coloane rotunde din gresie strălucitoare sau sobele clasice cu lemne ornamentate cu fier forjat sau cu plăci metalice.

Ţigla clasică din vremurile de demult se află la mare căutare pentru a crea un stil retro.

„Verdele, culoarea clasică pentru sobe de teracotă, este acum ales doar pentru a da casei un efect mai rural“, a mai menţionat Froitzheim, citat de DPA.

 Sursa: Agerpres


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online