O eclipsă totală de luna va avea loc pe cer, pe dată de 15 aprilie înainte de miezul nopţii. Potrivit profeţiilor, ”luna de sânge” marchează sfârşitul lumii şi a doua venire pe Pământ a lui Mesia.
 

Marte, Soarele şi Pământul s-au aliniat marţi noaptea, formând o rară “opoziţie a planetelor” ce se produce o dată la 778 de zile, iar Luna, în mişcarea ei în jurul Pământului, intră treptat în umbra acestuia.

Eclipsa din 15 aprilie este numită ”luna de sânge” din cauza culorii roşiatice pe care o va căpăta luna şi este prima dintr-un interval de patru eclipse care se vor produce la interval de aproximativ şase luni. Cele patru astfel de eclipse vor avea loc pe 15 aprilie 214, 8 octombrie 2014, 4 aprilie 2015 şi 28 septembrie 2015.

Patru eclipse totale de lună produse într-un interval atât de scurt s-au produs numai de câteva ori în ultimii 2000 de ani şi a coincis cu evenimente religioase semnificative la nivel global.

Un detaliu important este faptul că prima luna însângerată va fi vizibilă în ziua în care evreii sărbătoresc Paştele, iar următoarea se va produce într-o altă sărbătoare iudaică importantă, de Sukkot. Celelalte două eclipse ce se vor produce anul viitor se vor produce tot de Paştele Evreilor şi de Sukkot. Pastorul Hagee spune că, “potrivit profeţiilor biblice, istoria lumii  se va schimba dramatic. Este ceva ce nu poate fi o simplă coincidenţă.”

Eclipsa din noaptea de miercuri spre joi va dura 1 ora, 17 minute si 48 de secunde, potrivit Universe Today.

Cu toate că evenimentul va fi vizibil doar din America de Nord, America de Sud şi Oceanul Pacific, acesta va putea fi urmărit în direct, pe internet.

Eclipsa de Lună va începe la ora 08:00, ora României (05:00 GMT) şi va fi transmisă în direct pe internet de către NASA, telescopul Slooh, precum şi de Virtual Telescope Project din Italia.

 

 


Live streaming video by Ustream