Dacă îţi place mângâierea razelor calde ale soarelui şi statul la plajă, trebuie să ştii faptul că, este indicat ca machiajul să fie unul minimalist. La plajă este bine să foloseşti un machiaj protector.

 Înainte să te expui la soare, nu este indicat să foloseşti creme grase, creioane şi farduri: sub razele soarelui, acestea se vor topi şi vor curge, iar în cel mai rău caz,vei risca să te trezeşti cu arsuri ale pielii.

Cel mai bine ar fi să foloseşti farduri uscate, rimelul trebuie să fie rezistent la apă, iar rujul trebuie să aibă efect de hidratare şi protecţie solară. O variantă bună pentru plajă este balsamul de buze. De preferat ar fi să optezi pentru culori naturale – culorile aprinse vor arăta vulgar.

Sfatul Cosmeticianului

Înainte să te expui la soare, ar fi de preferat să te demachiezi, pentru că machiajul se poate întinde din cauza căldurii.

Dacă ai o piele sensibilă, aplică pe întreg corpul o cremă cu factor ridicat de protecţie solară.

De asemenea, ar fi bine să eviţi cremele grase . Supraîncălzind pielea, grăsimea suprasolicită vasele de sânge.

Fondul de ten şi fardul de obraz nu-şi au rostul în acest caz, pentru că îţi doreşti probabil să te bronzezi şi pe faţă. Pe lângă acestea, fondul de ten şi pudra se întind dacă pielea transpiră, conferind un aspect inestetic pielii.

Cel mai important este să aplici pe faţă o cremă cu factor ridicat de protecţie, pentru a o proteja de influenţa nocivă a razelor ultraviolete şi pentru a preveni arsurile. De preferat este să alegi creme şi loţiuni rezistente la apă.

Dacă nu foloseşti balsamuri sau rujuri cu filtru UV, trebuie să aplici pe buze o cremă de protecţie. Pielea buzelor este foarte fină şi se poate arde repede.

Dacă respectaţi aceste sfaturi veţi putea avea un bronz frumos şi o piele hidratată în această vară.

Sursa: ingrijireatenului.ro