Tenorul Jose Carreras a revenit la Bucureşti, cu un spectacol dedicat Crăciunului care a avut loc în Pavilionul Central de la Romexpo.

Celebrul tenor a transformat Romexpo, în "casa lui Moş Crăciun", oferind cadouri muzicale unice, precum "White Christmas", "O Holy Night", "Let It Snow" şi multe altele.

José Carreras s-a născut pe 5 decembrie 1946, în Barcelona, Spania, iar 28 de ani mai târziu, după interpretarea rolului Pinkerton din "Madame Butterfly", la New York City Opera, era ovaţionat şi adulat atât de public, cât şi de critici. José Carreras a făcut parte şi din proiectul "Cei trei tenori", alături de Placido Domingo şi Luciano Pavarotti, cu care a început în 1990 o serie de concerte foarte populare, care au continuat până în 2003, când Pavarotti s-a retras din cauza unor probleme de sănătate.

Cariera sa cuprinde peste 60 de roluri interpretate pe marile scene muzicale ale lumii, dar şi înregistrări cu mari artişti care au performat în afara ariei muzicii clasice: Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour, Sarah Brightman etc.

Diagnosticat cu leucemie, tenorul a dovedit că are o personalitate puternică, luptând şi învingând aproape miraculos boala, iar, din 1988, după recuperarea sa, a înfiinţat Fundaţia Internaţională José Carreras pentru lupta împotriva leucemiei. După înfiinţarea fundaţiei, a alocat mult timp pentru strângerea de fonduri, organizând din 1995 gale live la televiziunea din Leipzig. Până în prezent, tenorul a reuşit să strângă din donaţii peste 71 de milioane de euro.

La toate marile concerte, maestrul are invitaţi speciali. Anul acesta, la Bucureşti, Carreras va fi acompaniat de Orchestra Naţională Radio, condusă de David Gimenez. Marii tenori ai lumii au ales să colaboreze constant cu dirijorul David Gimenez, care a fost aplaudat pe scene celebre alături de Jose Carreras, Placido Domingo, Roberto Alagna, Angela Gheorghiu şi mulţi alţii.