Caravana Filmului Accesibilizat pentru Nevăzători va avea a douăsprezecea oprire la Ploieşti, vineri, 10 noiembrie, ora 13:00, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Ploiesti, str. Maramures, nr. 19, unde va fi proiectat filmul „Minte-mă frumos” (2012), regia Iura Luncasu.

Caravana FAN la tine acasă va aduce nevăzătorilor 7 filme artistice dintre cele mai bune producţii româneşti.

Acest proiect este organizat de Fundaţia Cartea Călătoare în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România şi este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi de Centrul Naţional al Cinematografiei.

În cadrul caravanei vor fi proiectate filme artistice special accesibilizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere. La intrarea în sala de proiecţie, spectatorii nevăzători vor primi un set de căşti în care vor auzi explicaţii suplimentare,  inserate între replicile actorilor din film. În cazul proiecţiilor care vor avea loc în cinematografe, nevăzătorii vor putea urmări filmul în aceleaşi condiţii cu ceilalţi spectatori văzători.

Explicaţiile primite în căşti vor descrie schimbările de scenă, mimica actorilor, felul în care sunt îmbrăcaţi şi  gesturile mai  importante, astfel încât spectatorul nevăzător să înţeleagă cât mai bine acţiunea şi să se integreze în atmosfera filmului.

Poate este surprinzător să vorbim despre filme artistice pentru nevăzători, dar printre ei sunt oameni care au văzut în trecut şi  s-au bucurat de a 7-a artă.

Partenerii evenimentului: Hi Film Productions, Mandragora, Iadasarecasa, ActorieDeFilm, DaKINO Production.