Angelina Jolie şi Brad Pitt au scos la vânzare o parte din vinul pe care îl produc la castelul lor din Franţa, iar cei 10.000 de euro, cât au luat pe cei 228 de litri, vor fi donaţi unei asociaţii din Republica Democrată Congo.

Angelina şi Brad au vândut, miercuri, 228 de litri de vin alb bio produs pe domeniul Miraval, la Correns, în regiunea Var, obţinând suma de 10.000 de euro, informează gala.fr.

Vinul a făcut parte dintr-un lot de 27 de sticle şi butoaie de vin scoase la vânzare de proprietarii de vii din Correns cu scopul de a colecta fonduri pentru asociaţia congoleză Village durable, ce sprijină tinerii şi micii producători care vor să facă agricultură ecologică, durabilă şi viabilă în zona Kivu, Republica Democrată Congo.

Cei doi actori sunt recunoscuţi pentru donaţiile pe care le fac în favoarea unor organizaţii non-profit, prin intermediul Jolie/Pitt Foundation, pe care au înfiinţat-o în 2006.

În 2008, fundaţia a donat peste 6,8 milioane de dolari în scopuri caritabile. În 2011, cei doi au donat 2 milioane de dolari unui adăpost pentru animale sălbatice din Namibia, unde au petrecut atunci Crăciunul împreună cu cei şase copii ai lor. În acelaşi an, actorii au donat 340.000 de dolari către Humanitarian Initiative Just Relief Aid, pentru a ajuta victimele foametei din Somalia.